MAC: Produkcija raskošnija i od Evosonga

0
164

Music Awards Ceremony (MAC), prvu regionalnu dodelu muzičkih priznanja 29. januara u Štark areni organizuje i producira naša najveća produkcijska kuća, Skymusic.

Mac poznat konačan spiska učesnika
 MAC: Produkcija raskošnija i od Evosonga

Oni najavljuju da će produkcija biti možda modernija i raskošnija od Evrosonga. Imaće jedinstveni audio-vizuelni sistemi, a šou prvi put kod nas objediniti live TV prenos i spektakl u najvećoj koncertnoj areni na ovim prostorima.

Huawei MAC, prva regionalna dodela muzičkih priznanja

Biće dodeljeno više od 25 muzičkih priznanja, a specijalno osmišljene i režirane nastupe na MAC-u izvešće “Bajaga i Instruktori”; Željko Joksimović; Toni Cetinski; Massimo Savić; Jelena Rozga; “Plavi orkestar”; Stjepan Hauser (2Cellos); Sergej Ćetkovic; Emina Jahović; Marija Šerifović; Nataša Bekvalac; i mnoge druge zvezde iz regiona.

MAC: Produkcija raskošnija i od Evosonga
Najnovije tehnologije na MAC-u, Foto: Promo

Ovakav regionalni muzički spektakl zahteva obimne i temeljne pripreme, pa je produkcija Skymusic još pre nedelju dana ušla u Štark arenu i otpočela pripreme za ceremoniju. Na sceni MAC-a će biti moguće sve! Zbog toga pripreme traju gotovo desetostruko duže nego za standardne koncerte i manifestacije koje se održavaju u ovoj dvorani.

MAC 2019: Počinje drugi krug glasanja, SMS glasovi u humanitarne svrhe

Najavljeno je impozantnih 1.000 m2 LED ekrana; preko 1.000 inteligentnih rasvetnih tela; a sve to biće okačeno na 400 motornih dizalica… U njihovom osmišljavanju nastupa učestvuje više od 300 ljudi: od producenata; režisera; stage designera; light designera; scenografa; scenarista; kostimografa; koreografa; stilista; do snimatelja; tonaca…

NATAŠA BEKVALAC: Pobediću samu sebe na MACU-u
MAC: Produkcija raskošnija i od Evosonga

– Retko se čak i na turnejama najvećih svetskih zvezda postiže ovako visok nivo produkcije. Evrosong je možda čak i prilično konzervativan u odnosu na ovo što ćemo mi prikazati publici. Iznećemo sve naše “igračke”, odnosno produkcionu opremu. A, donosimo i neke koje su nam nedostajale iz inostranstva. Prevashodno pričamo o video i rasvetnim tehnologijama. Plastično rečeno – na standardne produkcije u Štark areni instaliramo oko 100 motornih dizalica. Za potrebe ovog šoua koristimo preko 400! Eto, toliko je ovo veća produkcija od svega. Praktično nam je ovoga puta limit bio nosivost krovne konstrukcije Štark arene – objašnjava Milenko Škarić, vlasnik Skymusica.

MAC: Poznat konačan spisak učesnika – Massimo, Emina, “Plavi orkestar”, Rozga…

Na MAC-u će biti nekoliko bina, što je potpuno drugačije od svih  dosadašnjih dešavanja u Štark areni, pa će i zvuk biti urađen na potpuno drugačiji način. Centralni sistem je već poznata “Anya”, sistem koji se sam prilagođava prostoru i daje optimalni zvuk na svakoj poziciji. Biće postavljeno i značajno više zvučnih skupina kako bi publika imala pravi užitak.

MAC: Produkcija raskošnija i od Evosonga
Nataša Bekvalac i “Magla bend”, Foto: Promo

– “Anya” sistem je već prošao sve najveće događaje – Exit festival, Beerfest, kao i nekolicinu koncerata u Areni. I dalje je jedinstven u Evropi i jedino ga mi posedujemo – kaže Škarić.

“Menjaj pesmu” – novi singl i spot Željka Joksimovića

– MAC je kako događaj za publiku u Areni, tako i TV spektakl koji uživo prenose televizije sa nacionalnom frekvencijom iz regiona. To su praktično dva događaja u jednom, ili čak tri ako uračunamo i Red Carpet ceremoniju. TV prenos zahteva potpuno drugačiji pristup od samog live nastupa. Ono što je interesantno za publiku je da će u Areni biti mnogo više nastupa nego na TV-u, kako za vreme reklama, tako i za vreme intervjua… tako da ko voli više muzike – treba da bude prisutan u Štark areni – izjavio je Škarić.

Jelena Rozga pokazala baletsko umeće u spotu za pesmu “Ostani”
MAC: Produkcija raskošnija i od Evosonga

On je dodao i da je jedan od osnovnih elemenata spektakla to što će sve leteti i sve će biti pomerljivo i modularno. Osmišljavanje nastupa radi Skymusic kreativni tim. Njihove ideje se prosleđuju izvođacima, modifikuju se prema mogućnostima kako fizičkim tako i svim drugim, kao i prema izvođačevim viđenjima nastupa i emocije. A, finalni sklop biće proizvod onoga kako ih vidi Skymusic i kako izvođači sebe žele da predstave.

Karte za MAC mogu se nabaviti na www.tickets.rs

Eksplozivne koreografije

sofly-plesaci
“SoFly”, Foto: Promo

Publika u Areni imaće priliku da vidi i veoma kompleksne moderne koreografije. Na nastupima Raste, Emine Jahović, Jelene Karleuše i Nataše Bekvalac učestvovaće plesači renomirane plesne grupe “SoFLY” iz Slovenije. Ovi plesači, predvođeni koreografom Žigom Sotlarom, trostruki su svetski prvaci u hip-hopu. Nastupali su i na Evrosongu 2013. u Švedskoj. Fanovi benda “Učiteljice” znaju ih iz spota za pesmu “Tako se to radi”.
– Očekujte eksplozivne i snažne koreografije, i pravi svetski šou! – poručuje plesna grupa “SoFLY”.

PR


POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde