MAC 2020: Voditelji Tamara Todevska, Galeb Nikačević, Nikolina Pišek…

0
138

Muzički spektakl MAC 2020 odžaće se 27. januara u beogradskoj Štark areni.

MAC 2020: Voditelji Tamara Todevska, Galeb Nikačević, Nikolina Pišek...

Bliži se ovogodišnji MAC 2020, a da atmosfera na regionalnoj dodeli muzičkih priznanja bude na najvišem nivou, pobrinuće se najprepoznatljivija TV lica iz regiona. Live prenos MAC carpeta počinje u 19,30h, a crvenim tepihom prošetaće više od 400 poznatih iz šest zemalja učesnica (Srbije; Hrvatske; Bosne i Hercegovine; Severne Makedonije; Crne Gore; i Slovenije). O uzbuđenju pred najveću regionalnu manifestaciju i očekivanjima, kao i o svečanim toaletama, sa njima će na crvenom tepihu razgovarati voditelji Nikolina Pišek, Boško Jakovljević i Tamara Paunović.

MAC 2020: Šest pokretnih bina, specijalni scenski laseri, LED ekrani…

– MAC je jedino priznanje koje, osim što pokriva cijelu regiju, donosi iskreni ukus publike, bez upetljavanja struke ili kritičara. Iskreni lakmus papir onoga što publika želi bez ikakvih filtera. Doza omiljenih izvođača u glamuroznom izdanju pred očima onih koji ih jedva čekaju vidjeti. I još sve na jednom mjestu! – izjavila je Nikolina Pišek.

Boško Jakovljević bio je na crvenom tepihu i na prethodnom MAC-u.
– Prošle godine sam takođe bio i imao sam priliku da prisustvujem događaju koji je produkcijski urađen po svetskim standardima. Ja generalno volim muziku, a MAC je jedinstvena prilika da tamo sretnem neke izvanredne ljude iz tog polja umetnosti – kaže Boško.

MAC 2020: Zajednički nastup glumca i deset rap i pop muzičara

Prenos manifestacije počinje u 21h, a domaćini večeri u Areni biće Galeb Nikačević, Ana Radišić i Tamara Todevska.
Šarmantna voditeljka TV RTL iz Hrvatske, Ana Radišić, kaže da se jako raduje ovogodišnjem MAC-u.

– Svakom tko prati i stvara glazbu čast je biti dijelom ovog glazbeno-produkcijskog televizijskog spektakla. Sjajno je što na jednom mjestu imamo okupljenu cijelu glazbenu regiju i sve najveće glazbene zvijezde, svih žanrova! Prošle godine sam bila oduševljena svime što sam ondje vidjela i doživjela. A, i nagrada koja je stigla u ruke organizacije dokaz je veličine manifestacije. Imponira i čast mi je dijeliti pozornicu sa svim tim imenima. Uzbuđena sam i sretna! Obećajem biti pravi domaćin svima u Štark Areni, ali i ispred malih ekrana pred milijunskom publikom – kazala je Ana.

MAC 2020: Nastupaju “S.A.R.S.”, Rozga, Trkulja, Nevena, Buba, Jala…
View this post on Instagram

Photo: @run_lola_run_7

A post shared by Galeb (@agelast_) on

– Alternativna umetnost da bi bila alternativna, ona to mora da bude u odnosu na nešto. Prema pravilu, to bi bio mainstream. Popularna umetnost postavlja osnovne okvire, ne samo zdravog tržišta, već i zdravog društva i činjenica da se polako, ali sigurno krećemo ka ostvarivanju stabilnog tržišta popularne kulture i udaljavamo od normativnog diskursa u kojem ljude delimo na one koji slušaju ovo ili ono je istovremeno i korak bliže ostvarivanju kulture dijaloga koja je preduslov progresivne zajednice – smatra Galeb.

– Ove promene se, naravno, ne dešavaju odjednom. One su postepene i naizgled neprimetne. Ali, činjenica da danas može da se organizuje jedan ovakav spektakl u kojem se nalaze svi slojevi kulturnog habitusa na jednom mestu je dokaz ovog napretka, koji pre 10, 15 ili 20 godina, prosto, nije bio moguć – dodao je Nikačević.

JK premijerno na MAC 2019 izvela pesmu “LaJK”
MAC 2020: Voditelji Tamara Todevska, Galeb Nikačević, Nikolina Pišek...
Tamara Todevska

– To je noć u kojoj slavimo muziku, različitost, i što je najvažnije – neverovatni talenat naših regionalnih muzičkih umetnika! – rekla je Tamara Todevska, koja je veoma srećna što će biti deo MAC-a.

Gledaoci iz Srbije moći će da prate manifestaciju na programu TV Pink; U Hrvatskoj na TV RTL; emiter u Crnoj Gori je RTCG; u Severnoj Makedoniji Kanal 5; u Bosni i Hercegovini RTRS i FTV; a u Sloveniji TV3.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde