Bend “M.O.R.T.” novi spot poklanja planeti Zemlji za njen rođendan

0
27

Ovo je četvrti singl sa albuma “Standing Runningman”

Bend "M.O.R.T." novi spot poklanja planeti Zemlji za njen rođendan
“M.O.R.T.”, Foto: Promo

Grupa “M.O.R.T.” objanovila je novi spot. Numera “Good song about good stuff happening just around the corner” je jedno od najkraćih ostvarenja ovog sastava, sa najdužim ali ironičnim nazivom. Bend iz Sinja spot poklanja planeti Zemlji za njen rođendan, jer se 22. april već punih 50 godina obeležava kao Dan planete Zemlje. “Draga Majko, izdrži!”, bodre članovi grupe našu planetu.

– Otvorimo oči, budimo svjesni i opažajmo, nije sve što nam se servira i nudi baš uvijek i najbolje za naše najveće dobro i integritet naših duša. Jer, da jest ljudska povijest bi bila prepuna ljubavi i cvijeća, a ne groblja i ratova. “Volite se, ljudožderi!” rekao bi pokojni Toma Bebić” – poručuje članovi benda “M.O.R.T.” povodom novog spota.

Grupa “M.O.R.T.” objavila spot za numeru “We are born”

Stihovi na engleskom jeziku poručuju kako baš strah, očaj, malodušnost i zaborav vode ljude u propast – pogotovo one u stadima i rojevima, iste one koji se grupišu oko straha i niskih vibracija.
Inače, spot poklon planeti Zemlji je nastao iznenada.

Bend “M.O.R.T.” objavio singl “I Don’t Believe In You”

– Pjesma je brza i žestoka, pa se i spot tako snimio. Nekoliko dana prije unaprijed dogovorenog tajnog nastupa u Skateboard klubu Kolo u Domu mladih u Splitu u prvom mjesecu, javio nam se Rino Barbir. On nam je već snimao spot za “Olovne vojnike”, a i sam se nekad oproba u skejtanju. Sve se izorganiziralo u jedan dan, dovukli smo opremu, skejteri su već tu bili, scenarij se radio na licu mjesta, pjesmu smo odabrali dan prije. Bila je nabrijana atmosfera, scenografija se mijenjala brzinom munje, publika je pristizala nasumično, nabrijavajući se za koncert te večeri. I onda je odjednom bilo gotovo, to je to, dovoljno kadrova. A mi se tek zagrijali. Nekoliko mjeseci kasnije, evo nam spota. Od srca zahvaljujemo dragim ljudima iz Skateboard kluba Kolo – kažu momci iz grupe “M.O.R. T.”

Good song about good stuff happening just around the corner

Spirits of insects
Inside black boots
Sharing thoughts of despair
And their salutes

Another great army
Ready to go
Ready to bleed
Into unknown

Singing
Wam pam param
Pam pam pam

Go ahead!
Hug your next fall
Your audience of gold
With no memories at all

Wam pam param
Pam pam pam
You’re dying young
And living old
Wam pam param
Pam pam pam

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde