“M.O.R.T.” na svirkama u Srbiji promoviše album “Standing Runningman”

0
53

Članovi sinjskog benda promovisaće nove numere sa upravo objavljenog albuma na svirkama u Novom Sadu, Beogradu i Rumi.

"M.O.R.T." na svirkama u Srbiji promoviše album "Standing Runningman"
“M.O.R.T.”, Foto: Dominik Belančić

Grupa “M.O.R.T.” početkom septembra je objavila album “Standing Runningman”. Koncertnu promociju su započeli u Zagrebu, a u novembru je nastavljaju u gradovima Srbije. Oni su najavili svirke u novosadskom “Gerila baru” 8. novembra; beogradskom “Elektropioniru” 9. novembra; i u klubu “Buka pod Rumom” u Rumi 10. novembra.

Bend “M.O.R.T.” objavio singl “I Don’t Believe In You”

– Očekujte energetski proboj, muzičko nevreme praćeno grmljavinom, dislociranje glasova, povremenu vrtoglavicu i seks! – ovako momci iz grupe “M.O.R.T.” opisuju upravo objavljeni album “Standing Runningman”. A, tako će biti i na predstojećim novembarskim koncertima u Novom Sadu, Beogradu i Rumi.

"M.O.R.T." na svirkama u Srbiji promoviše album "Standing Runningman"

“Standing Runningman” je četvrti album grupe iz Sinja, ali njihovo prvo izdanje na engleskom jeziku. Oslikava duh zajedništva, koji bend od samog početka rada neguje.
– Album je proizašao iz naroda i za narod. Finansiran je kroz “Indiegogo” kampanju zahvaljujući ljudima iz čitavog regiona, koji cene naš rad. Ovaj album je posvećen baš njima. Nadamo se da će naći put do srca i ušiju ljudi – izjavili su članovi gruep “M.O.R.T.”.

“M.O.R.T.” ima “Logor” – spot kao dokument upozorenja

Album je sniman početkom 2018, i miksan krajem iste godine u “MC Pavarotti” pod palicom Marka Perčića Sule, a uz pomoć dobrih duhova mostarskog studija – Saše Karabatka Saleta i Seada Zaklana Seje. Master je početkom 2019. odradio gitarista grupe “Let 3”, Matej Zec.

“Standing Runningman” je najavljen spotovima za pesme “Standing, Running” i “I don’t Believe In You”, a 6. novembra će objaviti i video za “We Are Born”. Novim spotom veličaju nonšalantnost, spontanost života i plesa – ples života. Bend planira da provede jesen predstavljajući nov materijal po regionu, a na proleće i širom Evrope.

“M.O.R.T.” je bend čiji su potezi uvek neočekivani, ali nikad iznenadni. Svu energiju štede dok ne izađu na binu. A na njoj se onda desi ekplozija: buka koju proizvode pretvara se u otrežnjujući zvuk. Nije retko da na sceni ostanu doslovno i goli i bosi – publici se predaju celi!
Na koncertima u Novom Sadu, Beogradu i Rumi, pesme sa novog albuma predstaviće u kombinaciji sa teškom artiljerijom numera sa prethodna tri izdanja.

E. A.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde