LP Duo: Koncertna promocija album “Duality” u Narodnom pozorištu

0
46

Jedan od najznačajnijih klavirskih dua na našim prostorima predstaviće svoje novo izdanje.

LP Duo: Koncertna promocija album "Duality" u Narodnom pozorištu

LP Duo nastupiće u petak, 6. marta (20h) u Narodnom pozorištu u Beogradu, na sceni “Raša Plaović”. Tom prilom će koncertno promovisati album “Duality”, u izdanju “Universal Music”.

Album “Duality” prvi put na jednom mestu okuplja autorske kompozicije pisane za izvođenje na hibridnim klavirima LP Dua. To je potpuno nov instrument razvijen tokom istraživačkog projekta “Quantum Music”, koji prvi put u takvu vezu dovodi muziku i kvantnu fiziku.
Motiv dualnosti javlja se i u njima karakterističnom spoju digitalnog i akustičnog, tehnologije i kreacije. A, LP Duo donosi jedinstvenu inovaciju u komponovanju i izvođenju nove klavirske muzike.

Rapsodija: 21. Guitar Art festival od 10. do 15. marta
LP Duo: Koncertna promocija album "Duality" u Narodnom pozorištu

LP Duo su novi album do sada koncertno promovisali u Sinagogi u Novom Sadu; Japanu (Meguro Persimon); Austriji (Yellow Lounge, Deutsche Grammophon); i Francuskoj (Week-end in the East festival). Tokom februara ih očekuju koncerti u Južnoj Koreji, na najvećem festivalu klasične muzike Music in PyeongChang. Posle toga dolaze u Beograd, kada će usltiditi i koncertna promocija albuma u Narodnom pozorištu.

Album “Duality” je moguće pronaći na svim dostupnim servisima, a ljubitelji dobre i kvalitetne muzike mogu ga poslušati i na ploči i CD-u.
Karte za beogradski koncert mogu se kupiti na blagajni Narodnog pozorišta od petka 21. februara, po cenama od 1.000 i 1.200 dinara.

Marija Šerifović obradila hit Olivera Dragojevića “Nocturno”
LP Duo: Koncertna promocija album "Duality" u Narodnom pozorištu

Pijanisti Sonja Lončar i Andrija Pavlović nastupaju zajedno kao LP Duo od 2004. godine. Nakon završenih postdiplomskih studija na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, završili su studije na Visokoj školi za muziku i pozorište Roštok u Nemačkoj. Kao solisti ili članovi klavirskog dua do sada su osvojili više od 30 nagrada na internacionalnim takmičenjima. Kao jedini duo u istoriji Balkana, plasirali su se među osam najbolјih dua na celom svetu na najvećem takmičenju klavirskih dua Dranoff Miami Two Pianos u Majamiju.

Dobitnici su nagrade Grada Beograda za stvaralaštvo mladih, kao i godišnje nagrade Udruženja muzičkih umetnika Srbije za najbolјe mlade umetnike. Takođe su i dobitnici nagrade Bruno Frey Stiftung Landesakademie Ochsenhausen u Nemačkoj, za izuzetne postignute uspehe. Značaj ove nagrade je utoliko veći jer se uglavnom dodelјuje samo nemačkim državlјanima.

Održan rasprodat koncert njujorškog dua “Yagull” i Lene Kovačević

Sonja Lončar i Andrija Pavlović redovno održavaju masterklasove za klavirska dua u zemlјi i inostranstvu. Uspešno promovišu domaće savremeno stvaralaštvo. U 2014. debitovali su u čuvenoj njujorškoj dvorani Karnegi hol, a u 2015. su premijerno nastupili u prestižnoj dvorani Kenedi centra u Vašingtonu.
Sonja Lončar je docent Fakulteta muzičke umetnosti, a Andrija Pavlović docent Akademije NOVA – Evropski univerzitet u Beogradu.
Zajedno su osnivači prvog festivala posvećenog klavijaturnim instrumentima Keyboard Days Belgrade.

Pored izvođačke delatnosti, LP Duo komponuju primenjenu muziku za pozorište (Atelјe 212; Narodno pozorište u Beogradu; Jugoslovensko dramsko pozorište; BITEF; Malo pozorište “Duško Radović”; “Pinokio”; Narodno pozorište Sombor; Narodno pozorište Kikinda; Slovensko gledališče Celјe…), film, TV, plesne koreografije, popularnu muziku…

E. A. / Foto: Marko Milovanović

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde