Ljubica Gojgić dobitnica nagrade “Aleksandar Tijanić”

0
172

Žiri je odabrao ovogodišnjeg dobitnika nagrade “Aleksandar Tijanić”.

Urednica emisije “Pravi ugao” na Radio-televiziji Vojvodina Ljubica Gojgić treća je dobitnica nagrade “Aleksandar Tijanić” koju Udruženje novinara Srbije (UNS) svake godine dodeljuje za borbenost u novinarstvu.

Ljubica Gojgić, Foto: Pres centar UNS-a
Ljubica Gojgić, Foto: Pres centar UNS-a

– Koleginica Gojgić je za 25 godina novinarskog rada stekla prestiž i kredibilitet u javnosti, kao i nepodeljeno poštovanje u profesiji. Njen pristup novinarstvu odlikuje se temeljitošću i borbenošću, i lišen je svake političke ostrašćenosti. Ona danas predstavlja najbolje u srpskom novinarstvu zbog lojalnosti zanatu umesto političkim projektima – stoji u obrazloženju žirija nagrade.

Ana Stamenković i Danijela Davidov Kesar dobitnice nagrade za novinarsku humanost „Đoko Vještica“

Četrdesetsedmogodišnja Ljubica Gojgić počela je karijeru u Radio Indeksu. Bila je novinarka NIN-a i urednica u Informativnoj redakciji B92, a naročito se istakla kao specijalni izveštač iz Haškog tribunala. Dobitnica je nagrada Dimitrije Davidović (UNS) i Stanislav Marinković (“Danas”).

Nagradu “Aleksandar Tijanić” Ljubici Gojgić dodelio je žiri u sastavu Slavoljub Đukić, Ljiljana Smajlović, Nenad Stefanović i Zara Tijanić. A, biće joj uručena u četvrtak, 21. decembra, u Pres centru UNS-a.

Izvor: UNS

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde