“Ljubav što smo stvorili” novi singl benda “Irie FM”

0
372

Beogradski bend “Irie FM” nastavlja sa građenjem iskonskog, novog pop zvuka na tržištu. Oni nude publici jednostavan izbor, sadržaj, nešto što okupira, ispunjava kroz beskompromisnu ljubav i trud da se stvori nešto iskreno, kvalitetno i fer. Alternativu svemu onome što je stavljanje muzike u ulogu pukog alata za zarađivanje novca i podilaženje publici.

ljubav što smo stvorili irie fm
Foto: Promo

Nova pesma “Ljubav što smo stvorili” logičan je nastavak hitova “Kliziš”, “Putevi”, “Samo budi tu”… Pesma se po zvuku i stilu razlikuje od dosadašnjih singlova, a bend, sad već u potpunoj kontroli nad muzikom i produkcijom, kombinuje motive na najrazličitiji način i kreira odveć prepoznatljiv i sebi svojstven blend. Frontmen Vukašin Marković je autor teksta, muzike i aranžmana.

Sergej Trifunović u mini filmu „Putevi“ grupe „Irie FM“

“Irie FM” je poznat i po odličnim muzičkim spotovima, a što su potvrdili i ovog puta. Koncept novog spota, kao i do sada, osmislio je Vukašin. On potpisuje režiju sa direktorom fotografije Lazarom Bogdanovićem sa kojim uspešno sarađuje na trećem video ostvarenju. Plesačica u spotu je Tamara Pjević. I za produkciju se pobrinuo Marković sa bubnjarem Slobodanom Jovanovićem, uz stručnost i podršku mlade producentkinje Vanje Lozanović. Kostime za spot je osmislila Ivana Davidović ispred brenda “Disciplina”. Spot je sniman tri dana na šest lokacija u Beogradu i Boru, kolorisan je u kompaniji “Technicolor” i sadrži brojne specijalne efekte.

PozitivNI festival 2018: Jedinstveni niški ulični art festival na dve lokacije tokom četiri dana
ljubav što smo stvorili irie fm
Foto: Promo

Vukašin Marković o novom singlu kaže:
– “Ljubav što smo stvorili” je još jedna lična priča. Zapravo, bolje je reći “privatna”. Ali, svi je izgleda dobro znaju iz njihovih “privatnih” iskustava. Momenat kad stojiš pred svojom ljubavi, a između vas je bojno polje. Gledate se kao vojskovođe. Gubitnici… pobednici… svejedno vam je da li ste živi ili mrtvi. Ono što vam je važno je da ste zajedno, ili živi ili mrtvi. Na vašem bojnom polju… onom, koje ste vi stvorili. A svi dobro znamo koliko vojskovođe vole svoje bojno polje.

65 godina Udruženja muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije

U matricama najsavremenijeg zvuka, krajnje svedenog teksta, koji klasičan “ljubav-mržnja” obrazac pretvara u realnu dramu, i sa odličnom ekranizacijom skoro holivudskog TV spota, svako može da prepozna iskrenost ove osmočlane grupe. “Irie FM” je bend novog pop zvuka, koji meša različite tradicionalne pristupe pop muzici, i povezuje ih, bez mnogo osvrta na žanr, tako da njihov zvuk varira od pesme do pesme. Pored Vukašina Markovića (vokal, trombon), u grupi su i Slobodan Jovanović (bubnjevi); Ana Protulipac (bas); Sava Miletić (klavijature); Ivan Radivojević (truba); Dejan Nestorović (saksofon); Nikola Spasić (gitara); Uroš Milojević (zvuk).

Nektar OK fest 2018: After Party za DJ-pultom Vasil, Gile, Vukašin, Sergej…

LJUBAV ŠTO SMO STVORILI

Ruke, što su nas držale
Sad su drhtave
Oči, što su nam sijale
Sad su krvave
Ljubav gubi se

A ne, ja ne mogu da shvatim kako
“Ne znam” ostaje
A ne, ja ne mogu da shvatim kako
Kaži, znaš li, gde smo pogrešili

Ljubav što smo stvorili
Dušu će nam uzeti
Zar bi rado gubili
Ljubav što smo stvorili

Šta smo jedno drugom mi
Ovo doneli, ludi i ranjeni
A sve iz ljubavi
Ko da mi sve daš
Da me ubijaš

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde