Level Up No.2: “Muzikon” izvodi hitove “Bitlsa”, “Cepelina” i “Kvina”

0
39

Orkestar “Muzikon”, ovaj put predvođen Peterom Breinerom, nastavlja “Level Up!” sezonu u Velikoj sali Zadužbine Ilije M. Kolarca.

Level Up No.2: Koncert orkestra "Muzikon" na Kolarcu 21. februara

Koncert “Level Up No.2”, sa temom Rock&Classic biće održan 21. februara (20h). Klasičan rok ovom prilikom dobija sasvim novo značenje. Publika će imati priliku da čuje hitove legendarnih britanskih rok bendova u aranžmanima napisanim za klasične instrumente. Orkestar će izvoditi pesme “Beatlesa”, “Led Zeppelina” i “Queena”.

“Level up!” nova koncertna sezona kamernog orkestra “Muzikon”

“Muzikon” je više puta nastupao u okviru projekta “Queen Symphony Acoustic” koji pored orkestra čine hor i “Queen Real Tribute bend”. A, “Beatles go Baroque” i klasične verzije “Led Zeppelina” izvode prvi put.

Level Up No.2: Koncert orkestra "Muzikon" na Kolarcu 21. februara
“Muzikon”, Foto: Promo

Peter Breiner je slovački dirigent, kompozitor i pijanista. Snimio je preko 150 albuma, kao dirigent i pijanista. Poznat je po svojim klasičnim aranžmanima kao što su barokne verzije pesama “Beatlesa” i Elvisa Presleya. Godine 2004. je snimio sve nacionalne himne sveta koje je Atinski olimpijski komitet iskoristio kao muziku za ceremoniju dodele medalja na Olimpijskim igrama. Njegov trostruki CD “Janacek Operatic Suites” je jedan od Top 10 klasičnih CD-ova 2009. godine. Trenutno živi i radi u Njujorku.

Spektakl “Rok opera” otvara 17. Belgrade Beer Fest
Level Up No.2: Koncert orkestra "Muzikon" na Kolarcu 21. februara
Peter Breiner , Foto: Facebook / Peter Breiner

Kamerni orkestar “Muzikon” je multimedijalni umetnički sastav iz Beograda. Promoviše kvalitet, izvrsnost i kreativnost, sa posebnim osvrtom na originalnu promociju i emancipaciju svih aspekata koncertnog izvođaštva. Uz klasičan repertoar, “Muzikon” razvija i izvodi drugačije projekte, bilo kroz program ili način izvođenja koncerta. Pored koncerata, aktivnosti orkestra “Muzikon” podrazumeju i brojne akcije i kampanje u cilju promocije kvaliteta klasične muzike i samog orkestra. Tako i šire kulturne i muzičke edukacije koje će trajati do završetka sezone u maju 2019.

Cena karata za koncert 21. februara je 800 i 1.000 dinara.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde