“Level up!” nova koncertna sezona kamernog orkestra “Muzikon”

0
116

Nakon uspešne sezone “Hypercube”, kamerni orkestar “Muzikon” novom sezonom predstavlja novo stanje i nov pristup stvaranju muzike, donosi koncerte kvalitetnijeg sadržaja, i nadgradnju svih aktivnosti orkestra.


Pod nazivom “Level up!”, 29. novembra počeće nova koncertna sezona kamernog orkestra “Muzikon” u Zadužbini Ilije M. Kolarca. Reč je o seriji nastupa čija će programska celina biti “podignuta na sledeći nivo”. Od novembra 2018. pa do maja 2019 prirediće četiri koncerta na Kolarcu. Osim koncerata, aktivnosti orkestra će podrazumevati brojne akcije i kampanje, koje će se ticati kako promocije kvaliteta klasične muzike i samog orkestra, tako i šire kulturne i muzičke edukacije.

Muzikon: Koncert povodom 100 godina od rođenja Bernštajna

– Upravo smo shvatili da 29. novembra slavimo prvi rođendan orkestra. Tako da dolaskom na koncert zapravo učestvujete u proslavi našeg rođendana! – napisali su članovi “Muzikona” na društvenim mrežama.

"Level up!" nova koncertna sezona kamernog orkestra "Muzikon"
Foto: Muzikon

Na programu rođendaskog koncerta, kojim se otvara nova sezona, je premijera Simfonije broj 1 Aleksandra Sedlra; Koncert za violinu broj 1 Sergeja Prokofjeva; kao i uvertira “Figarove ženidbe” V. A. Mocarta. Gosti su Miloš Petrović (violina), Damir Oraščanin (violina) i Branko Kabadajić (viola). Karte su već u prodaju na biletarnici Kolarca, a cena je 800 i 1.000 dinara. Studenti imaju popust od 50% uz indeks.

HYPERCUBE na Kolarcu: Koncertna sezona kamernog orkestra Muzikon

Naziv sezone “Level up!” sugeriše nadgradnju i podsticaj, razmišljanje “izvan kutije”, odnosno razvoj kreativnih ideja u polju muzičke umetnosti. Na svakom koncertu u sezoni “Muzikon” će imati gostujućeg koncertmajstora iz inostranstva, kao i uticajne soliste iz Evrope i sveta.

Aleksandar Sedlar i Miloš Petrović
Aleksandar Sedlar i Miloš Petrović, Foto: Muzikon

Koncertna izvrsnost i razvoj orkestra postiže se prisustvom stalnih i gostujućih koncertmajstora. Reč je o istaknutim umetnicima iz Srbije i inostranstva – Miloš Petrović; Branko Kabadajić; Nikola Jovanović (Bamberg symphoniker); Jelena Ristić (Royal Concertgebouw); Bram Krajftmejer (Royal Concertgebouw); Jorg Vinkler (Orchestra di Maggio, Firenca); Konstantin Fic; Damir Oraščanin (Vienna Foksoper).

Inicijativa kamernog orkestra Muzikon: Dan klasike u kafićima

Važan element u realizaciji i produkciji koncerata je primena novih tehnologija na kreativan način. Svaki koncert u okviru sezone biće audio i video snimljen, i emitovan putem lajvstrima. Razvoj nove publike jedan je od najvažnijih ciljeva orkestra, i merilo kvaliteta. Članovi “Muzikona” obećavaju da će kao dodatne aktvnosti razvijati i edukativne radionice sa mladima, video-serijal o kompozitorima i predstavljanje interaktivnog igračkog centra, muzeja muzike koji planiraju da smeste na Kolarac.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde