“Let There Be Cello” novi album “2Cellos”

0
195

Hrvatski duo Luka Šulić i Stjepan Hauser, poznatiji kao “2Cellos”, objaviće 19. oktobra novi studijski album “Let There Be Cello” (Sony Music Masterworks / Menart).

"Let There Be Cello" novi album "2Cellos"

Posle albuma “Score” (2017), na kome se dvojac violončelista “dohvatio” kultnih filmskih kompozicija, “Let There Be Cello” će istraživati širi i raznovrsniji katalog.
– Uvek smo govorili da želimo da razbijemo zablude o čelu i muzičkim granicama. Ovaj album to i pokazuje. Inspiraciju smo nalazili na raznim stranama, od pop hitova do bezvremene, klasične muzike, od klasičnog roka do filmske muzike. Ovo izdanje nudi mnogo toga, uključujući i našu originalnu muziku. Nema pravila, samo neka bude čelo! – poručuju Luka i Stjepan, koji će 8. septembra održati koncert na Kalemegdanu.

„2Cellos“ u 2018. zaplovili spotom za numeru iz filma „Titanik“

“Let There Be Cello” koproducirali su Šulić i Hauser, zajedno sa Filipom Vidovićem. Kolekciju pesama uključuju i dve obrade velikih prošlogodišnjih pop hitova – “Perfect” Eda Širana i “Despacito” Luisa Fonsija.

Poznato je da Luka i Stjepan jako vole dobru gitarsku muziku, pa će se na novom albumu naći i obrada kultne “Eye of the Tiger” grupe “Survivor”; kao i neprevaziđeni hit grupe “The White Stripes” – “Seven Nation Army”. Inače ovu pesmu su premijerno izveli na finalu UEFA Lige Šampiona u Ukrajini. Tu su i obrade proslavljenih klasika poput “Imagine” Džona Lenona; “Hallelujah” Lenarda Koena; kao i nikada pre izvođene, njihove originalne kompozicije – “Concept 2” i “Cadenza”.

„2Cellos“ 8. septembra na Kalemegdanu

Da bi fanovima pružili uvid u novo muzičko poglavlje svoje diskografije, “2Cellos” su objavili svoju verziju Vivaldijeve “Oluje” (“Četiri godišnja doba: Leto”). Spot za pesmu snimili su u Hrvatskoj, na vrhu stenovitog brda, sa munjama, gromovima i kišom.
– Volimo dramu kod Vivaldija. Zato smo želeli da donesemo “2Cellos” oluju u jedno od njegovih najpoznatijih radova. Trebalo nam je odgovarajuća dramatična i prelepa lokacija za video spot i našli smo je blizu Pule. Ovde je leto, ali oluja stiže! – poručuje duo čelista.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde