Promocija dokumentarca “Lepa Brena – godine Slatkog greha” i novog spota

0
756

Folk zvezda je u četvrtak, 28. decembra, u Košutnjaku okupila prijatelje, saradnike i porodicu. Imala je dobar povod za to!

Lepa Brena - godine Slatkog greha dokumentarac i spot Boliš i ne prolaziš
Porodica Živojinović – Viktor, Brena, Boba i Stefan, Foto: Z. Kuzmanović Munja

Lepa Brena je predstavila dokumentarac “Lepa Brena – godine Slatkog greha”, kao i spot za numeru “Boliš i ne prolaziš”. Pred kraj ove, za nju veoma uspešne godine, upriličila je dve premijere – autobiografskog filma i novog spota. Odevena u crvenu toaletu, nasmejana i dobro raspoložena, prosto je zračila pozitivnom energijom.Lepa Brena objavila spot za pesmu „Zar je važno da l’ se peva ili…

– Osećam posebno uzbuđenje jer je dokumentarni film veoma emotivna priča iz mog života. Snimili smo ga posle 35 godina karijere, a istovremeno, uradili smo i novi album, dvadeseti po redu. Želela sam da prikažem kako je to izgledalo između 1982. i 1991. godine, kada smo “Slatki greh” i ja radili po dva koncerta dnevno i snimili četiri filma – rekla je Brena.

Lepa Brena iz Beča kreće na turneju

Lepa Brena - godine Slatkog greha dokumentarac i spot Boliš i ne prolaziš
Brena i “Slatni greh” na promociji, Foto: Z. Kuzmanović Munja

Prikazana je na promociji prva od tri epizode dokumentarca. I oduševila je prisutne. A, tokom božićnih praznika dokumentarac će biti prikazan na Prva TV.
– Nadam se da će ovaj film približiti svim našim gledaocima kakva je to bila emocija raditi kada je bila jedna velika zemlja, koja se zvala Jugoslavija. I, kako je to krenuti iz malog mesta kao jedna devojka iz provincije, a raditi velike stvari i ostati dostojanstven u svom poslu i biti srećan bez obzira na veliki napor. Ja želim da se zahvalim svima koji ste danas došli, nadam se da ćete uživati u projekciji ovog filma. I nadam se da ćete uživati isto tako u prezentaciji novog spota i nove pesme koja se zove “Boliš i ne prolaziš” – poručila je Brena. Prijatelji, kolege i članovi porodice su je pozdravili burnim aplauzom.

Stefan Živojinović za drugu sezonu „Ubice mog oca“ snimio pesmu „U drugom životu“

Lepa Brena - godine Slatkog greha dokumentarac i spot Boliš i ne prolazišOsim članova Brenine najuže porodice – supruga Slobodana Bobe Živojinovića, njihove dece Stefana i Viktora, te Filipa Živojinovića, Bobinog najstarijeg sina – na promociji u studiju “Granda” su bili i Saša Popović, Dragan Stojković Bosanac, Vanja Bulić, Željko Joksimović, Milutin Popović Zahar i mnogi drugi.

Inače, film o fenomenu popularnosti Lepe Brene i orkestra “Slatki greh” počinje pevačicinim sećanjem na detinjstvo, kako joj je u osnovnoj školi nepoznati čovek prorekao veliku popularnost i rekao da će biti poznata kao Tito. Tu je i deo o njenom bekstvu od kuće kako bi se priključila bendu “Lira šou”, pošto joj je otac branio da postane pevačica.

Haris Džinović promovisao album i spot za pesmu „Godine ti dobro stoje“

Lepa Brena - godine Slatkog greha dokumentarac i spot Boliš i ne prolaziš
Lepa Brena na promociji, Foto: Z. K. Munja

– Sa posebnim emocijama se sećam kako je bilo raditi sa vrhunskim glumcima. Ali i kako je bilo izdržati sa 20, 30, pa čak i 50 muškaraca u autobusu godinama na turnejama. Oni su mi bili i porodica i prijatelji i saradnici – kazala je folk zvezda.

Brena i “Slatki greh” su osamdesetih godina bili najtiražniji izvođači u istoriji jugoslovenske diskografije. Prodavali su i po milion primeraka po albumu, a radnici u tadašnjem PGP RTB su radili u tri smene kako bi zadovoljili potražnju. Rekorderi su i po broju koncerata održanih u Domu sindikata, gde su 31 dan zaredom, bez prestanka nastupali, što je, inače, svetski rekord.

IVAN BEKJAREV: Pisanje pisama kao pedagoška jedinica

Lepa Brena - godine Slatkog greha dokumentarac i spot Boliš i ne prolaziš– Hteli smo da prikažemo situaciju u kojoj smo živeli ne samo “Slatki greh” i ja, već i sociološke, kulturološke i ekonomske prilike jednog vremena. Nismo hteli da pričamo o politici, jer je u našim životima ima i previše – naglašava Brena.

U dokumentarnom filmu, osim glavnih aktera, govore i jugoslovenske zvezde Vlado Kalember, Tereza Kesovija, reditelj Stanko Crnobrnja, glumci Ivan Bekjarev i Vesna Čipčić, Milutin Popović Zahar, Vanja Bulić…

ALEN ISLAMOVIĆ: Protivnik tetovaža i estetskih korekcija

A, za pesmu “Boliš i ne prolaziš” muziku su komponovali i tekst napisali zajedno Dragan Brajović Braja i Filip Živojinović, dok je aranžman uradio Dejan Abadić. Spot je režirao Haris Dubica.

Ana Rucner u čast Nikole Tesle snimila „Sunčana polja“

BOLIŠ I NE PROLAZIŠ

Tako je lako reći kraj
i otići al’ znaj
na tom putu ja ću
večno stajati

Evo svedok mi je Bog
da nema neba tog
pod kojim ja bez tebe
mogu trajati

Iz navike
još za usne se ugrizem
kad ti ime spomenem
tek da ne potonem

Jedino moje

Još si uvek moja želja
moje da mi je
oni ništa kada pitaju me
šta mi je
još mi nepozvan
u svaku čašu dolaziš
boliš i ne prolaziš

Mi nikad nismo umeli
da plačemo na glas
lažni ponos ide
korak ispred nas

Svako zauvek je laž
kad zbogom reći znaš
inom kome se od srca
otkidaš

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde