Legendarni riječki “Fit” u zemunskom “Festu” 28. decembra

0
59

Grupa “Fit” prvi put će nastupiti u zemunskom klubu.

Legendarni riječki "Fit" u zemunskom "Festu" 28. decembra

“Fit”, jedna od najupečatljivijih grupa čuvene riječke pop-rok scene, imaće svirku u “Festu” 28. decembra. Bend je formiran početkom osamdesetih, a članovi su bili Zorko Opačić (gitarista i kompozitor); Davor Lukas Bajo (pevač); Miro Tešević (basista i autor tekstova); i Renato Debeuc (bubnjar). Na mestu bubnjara je onda došao Dean Benzia, sa kojim sastav postiže prve uspehe. “Fit” je širio svoj krug publike zaraznim numerama, a i danas predstavlja jedan od komercijalno najuspešnijih izvoznih proizvoda riječke scene na komšijska tržišta.

Boemski i novogodišnji: Vlado Georgiev u Sava centru 20. decembra
Legendarni riječki "Fit" u zemunskom "Festu" 28. decembra
Foto: Promo

“Fit” je imao nezaboravnu saradnju sa Milanom Mladenovićem, Ivanom Feceom Firčijem, Marinom Perazić, Zvonimirom Đukićem Đuletom… Mnogi postavljaju pitanje – kako bi se karijera grupe odvijala da nije došlo do više nego dobro poznatih dešavanja. Jer, ključni treći album snimljen je u leto 1991. ali zbog rata nije objavljen.

– “Fit” je sa Beogradom imao najznačajniju vezu jer nam je izdavač bio PGP RTB, na čelu sa Pecom Popovićem. Upoznali smo ga preko Marine Perazić i Firčija, koji su nam bili dobri frendovi. Tadašnja zagrebačka scena na čelu sa “Jugotonom” je bila dosta zatvorena za bendove iz Rijeke, zato smo bili zahvalni što smo dobili podršku iz tadašnjeg glavnog grada. Prvi album je kao producent započeo Firči, a završio Milan Mladenović, sa kojim je bio veliki užitak raditi kao pjevač. Pjevali smo neke prateće vokale zajedno, svirao je i gitare na tom albumu, kao i Đule sa kojim smo frendovi i danas – izjavio je Davor u intervjuu za “Telegraf”.

“Goblini” objavili “Meso”, prvu pesmu sa albuma “Jednina”

– Bili smo aktivni učesnici žive beogradske scene osamdesetih. Stekli smo široki krug prijatelja, većinom sa muzičke scene uključujući i novinare, kao što je veliki i dragi Pera Janjatović. Početkom devedesetih preselili smo se u Amsterdam i tamo svirali, komponirali, ali i radili i neke druge projekte. Tako sam ja 1997. izdao solo album “Jedan svijet”, a Zorko i Miro napravili su elektro projekt “Cyberfit”. Nakon skoro 20 godina odlučili smo se ponovo na suradnju i napravili mini turneju sa koje je ostao live album “Live uz rijeku”, a zatim i studijski “2011”. Tada smo više puta svirali i u Beogradu. Posebno emotivan je bio koncert u Domu omladine, na koji su došli gotovo svi prijatelji i pratitelji benda – rekao je pre dve godine Davor Lukas.

Zagrevaje pred koncert: “OK bend” promovisao album “Tako privlačiš”

U Zemunu će publika zajedno sa bendom “Fit” pevati hitove “Mačka”; “Uživaj”; “Rijeka”; “Zaboravit ću sve”; “Zvoni telefon”; “Ne mogu bez nje”… Grupa je poslednjih godina objavila dva singla – “Ljubav je magija” i “Otploviti”. U “Festu” će “Fit” nastupiti u novoj, proširenoj, petočlanoj postavi. Uz osnivače Zorka Opačića i Davora Lukasa danas su članovi i bubnjar Alen Tibljaš i basista Robert Jovanović.

Ulaznice su u pretprodaji u klubu “Fest” i u “FELIX Shop” (TC Sremska) po ceni od 800 dinara. Na veče koncerta karte će koštati 1.000 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde