Legendarni DJ Greg Wilson remiksovao bend “Bella Technika”

0
45

Novo izdanje stiže na vinilu.

Legendarni DJ Greg Wilson remiksovao bend "Bella Technika"

Najnoviji remiksi beogradskog benda “Bella Technika” koje je uradio čuveni DJ Greg Wilson biće objavljeni 31. januara kao najnoviji vinil u katalogu poznate londonske etikete “Super Weird Substance”. Na EP izdanju će se naći tri remiksa. Od njih je jedan sa njujorškom pevačicom Sarom Lucas, kao i jedna do sada neobjavljena originalna pesma benda.

Grupa “Bella Technika” objavila singl “Reinvented Daily”

Greg Wilson je ušao u istoriju kao prvi britanski DJ koji je 1983. godine nastupao uživo u TV programu BBC-ja. Dobitnik je brojnih nagrada – magazin “Rolling Stone” je njegove mikseve uvrstio u Top 25 svih vremena; “DJ Magazine” ga je uvrstio u Top 20 remiksera svih vremena; dok je jedan od njegovih mikseva među 10 najboljih u celokupnoj istoriji emisije “Essential Mix” na kanalu BBC Radio 1.

“Bella Technika” (ex-Darkwood Dub) objavila prvenac “Section”
Legendarni DJ Greg Wilson remiksovao bend "Bella Technika"

Svaki od remiksa “Belle Technike” sa izdanja “Substance Select Vol.2” je posebno najavljen na Bandcamp stranici benda:
A1) U svom tradicionalno razigranom maniru Greg i Ché Wilson potpisuju prvi remiks. Vode uvodnu pesmu sa albuma “Reinvented Daily” na psihodelično putovanje obeleženo upotrebom vocodera i dub efekata.
A2) Za drugi remiks bio je zadužen Lee Perry AKA Peza. Njegov “acid trip” i acid zvuk dopunjuje primalni vokal Sare Lucas, što pesmu “I Feel Light” vraća u dane kada je house muzika bila na svom vrhuncu.
AA1) Sledeći je Henry Greenwood sa uvrnutom i potpuno “svojom” verzijom pesme “Heat Control”. U njoj repetitivni vokali Katarine Jovanović, Bojana Drobca i Mikija Ristića prosto lebde iznad groova koji stabilno grabi napred.
AA2) EP izdanje zatvara originana verzija pesme “Suddenly I Feel So Light”. Demonstrira specifičnu fuziju živog i elektronskog zvuka koja je bendu donela priznanja širom Evrope.

“Bella Technika” (ex Darkwood Dub) objavio trejler “Potpourri”

Podsećamo, “Bella Technika” je svoj prvi album “Section” objavila u martu prošle godine, u saradnji nezavisne etikete “Bravo Boys”, “Odličnog hrčka” (RS) i “PDV-a” (HR).

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde