Legendarni “Direktori” 24. novembra u zemunskom “Festu”

0
141

Kultna beogradska pank grupu “Direktori” nastupiće i u ovoj sezoni u zemunskom klubu “Fest”. Održaće koncert u subotu, 24. novembra u 22h. Kao predgrupa će nastupiti novosadska grupa “Divlje svinje”.

Legendarni "Direktori" 24. novembra u zemunskom "Festu"Legendarni “Direktori” će nakon izuzetno uspešnog nastupa u “Festu” prošle godine, ponovo predstojeće subote okupiti beogradske pankere i zasvirati im.
Grupa “Direktori” oformljena je u proleće 1989. Prvi nastup su imali u maju 1991. na festivalu u Novom Sadu. Već na samom početku rada naglašena je bila politička obojenost njihovih pesama (“Bando crvena” napisana je 9. marta 1991.), što im je značajno otežalo medijski proboj, zbog rigorozne kontrole režima. Često su u novinama bili objavljivani tekstovi sa negativnom konotacijom, direktno upereni ka njima. Ali, to je zapravo samo ubrzalo proboj ovog benda kod publike.

Legendarni "Direktori" 24. novembra u zemunskom "Festu"Godine 1992. su svirali na studentskim protestima i Vidovdanskom saboru. Na Gitarijadi u Zaječaru iste godine su po glasovima žirija bili u finalu, ali su diskvalifikovani bez objašnjenja. Debi album “Čistićete ulice” snimili su u oktobru te 1992. Narednog meseca su na smotri “Brzi bendovi Srbije” dobili nagradu za spot godine. Pesma “Skinhedi skankuju” je objavljena na kompilaciji koju je radila jedna nemačka diskografska kuća, kao pregled ska dostignuća iz celog sveta. Početkom 1996. snimili su verziju pesme “Ide voz” objavljenu na kaseti navijača fudbalskog kluba Crvena zvezda. Takodje, radili su i muziku za film “Geto”. Objavili su četiri albuma: “Čistićete ulice”; “Lesli se vraća krući”; “Evo vam ga”; i “UA direktori”.

Deset godina nakon albuma “UA”, ovaj kultni beogradski punk bend vratio se na scenu. Njihov prvi nastup posle duge pauze napunio je Dom omladine na Belgrade Riot festivalu prošle godine. Sledi ptom još nekoliko zapaženih festivalskih nastupa (Singidunum fest; Bedem fest; Koncert godine u Novom Sadu).
Nastup u klubu Fest u decembru 2017. bio je njihov prvi solo koncert u Beogradu posle više od jedne decenije.

Kao predgrupa na koncertu u Zemunu nastupiće bend “Divlje svinje”. Pank grupa iz Novog Sada, postoji od 2016. Tada su počeli sa radom na svojim pesmama, koje su predstavljale njihov pogled i kritiku na svakodnevne pojave u našem društvu i politici. Album “Ne gledajte televiziju” su objavili u martu 2018. za “Metropolis music”. Izdvojile su se naslovna numera, kao i “Spontano okupljanje”, “Ustani” i “Šišanje”.

Ulaznice su u prodaji u klubu “Fest” i u Felix shopu (TC Sremska) po ceni od 700 dinara. Na ulazu u klub, pred koncert, cena ulaznice biće 900 dinara.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde