“Lazarus” – koncert Veljka Kuzmančevića 27. novembra na Kolarcu

0
257
"Lazarus" - koncert Veljka Kuzmančevića 27. novembra na Kolarcu

Umetnik je koncert posvetio svom nedavnom preminulom ocu, slikaru Veljku Kuzmančeviću.

Koncert Veljka Kuzmančevića pod nazivom “Lazarus” biće održan 27. novembra (20h) u Kolarčevoj zadužbini.

“Genezis” Veljka Kuzmančevića – odbrana kulture

– “Lazarus” predstavlja simbiozu kulturnog nasleđa jednog naroda, uzvišenost i fenomen vaskrsnuća, i nezaustavljivog nagona za životom. U stvaralačkom i umetničkom smislu muzika ne sme da stane. Ona uvek ima potrebu da se ponovo rađa i nastaje i u najtežim trenucima. Poput Lazara, koji u najtezim momentima izlazi na bojno polje, poput umrlog pacijenta koji neobjašnjivo oživljava u medicini. Ta potreba za rađanjem i stvaranjem, to uskrsnuće života i duše kroz muziku i umetnost, predstavlja esenciju životne energije i činjenicu da ona koegzistira u večnosti – navodi se u saopštenju predstojećeg koncerta.

Koncerti za bebe: Simfonija uspavanki oduševila najmlađu publiku

U svojoj muzici autor Veljko Kuzmančević inspiraciju pronalazi u kosovskoj snazi i tragediji, nepokolebljivom prkosu jednog naroda, slobodi i širini vojvođanskih polja.

"Lazarus" - koncert Veljka Kuzmančevića 27. novembra na Kolarcu

Koncert “Lazarus” je omaž nedavno preminulom umetniku i slikaru, ocu Veljka Kuzmančevića. Simfonijskim orkestrom dirigovaće maestro Đorđe Stanković, a ulaznice će biti u prodaji od 1. novembra. Solisti će otpevati po dve numere.

Superzvezda na violončelu Luka Šulić 6. februara u Sava centru

Podsetimo, Kuzmančević je prošle godine sa simfoničarima priredio koncert “Genezis” u Narodnom pozorištu, a ove će na Kolarcu. Umetnik bi voleo da jednom godišnje priređuje ovakve koncerte koji će postati tradicionalni. “Lazarus” je podržao CEBEF.

E. A. / Foto: Facebook / Veljko Kuzmančević

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde