Laušević ponovo na “daskama koje život znači”

0
244

Čuveni glumac Žarko Laušević će sa ansamblom Jugoslovenskog dramskog pozoršita na gostovanju u Kanadi i SAD igrati u predstavi “Hadersfild” Uglješe Šajtinca, tumačeći ulogu oca.

Žarko Laušević Foto: PromoNa turneji Jugoslovenskog dramskog pozorišta po Americi i Kanadi, u septembru i oktobru, ansamblu predstave “Hadersfild” priključiće se Žarko Laušević. On je poslednji put u pozorištu igrao 1993. godine na festivalu Grad teatar u Budvi, u predstavi “Lažni car Šćepan Mali” Njegoša, u kojoj je tumačio ulogu knjaza Dolgorukova.

Žarko Laušević posle 25 godina u srpskom pozorištu

Posle 24 godine odsustvovanja sa scene, Laušević će se pojaviti u ulozi oca u kultnom komadu Uglješe Šajtinca. U premijernoj postavi ove predstave oca je tumačio Josif Tatić. Posle Tatićeve smrti, na sceni Jugoslovenskog dramskog ovu rolu tumačio je Miša Janketić. A, koji zbog zdravstvenih razloga nije mogao da krene na turneju po Severnoj Americi.

Glumac Josip Pejaković sa bajkerima i rokerima u spotu „Zauvijek mlad“

Priču o povratku starog prijatelja iz desetogodišnje emigracije i ponovnom susretu sa najboljim prijateljima režirao je Aleks Čizholm. Uz veliki broj gostovanja predstava je osvajala i nagrade, uključujući tri Sterijine – Uglješi Šajtincu za najbolju novu dramu, Nebojši Glogovcu i Goranu Šušljiku za glumu. U predstavi igraju i Vojin Ćetković, Damjan Kecojević i Tijana Čurović.

„Senke nad Balkanom“: Ruski glumac zaljubljen u Srbiju

Severnoamerička turneja Šajtinčevog hit komada, po kojem je snimljen i istoimeni film, počinje 15. septembra u kanadskom gradu Kičeneru. Sledećeg dana imaće dva izvođenja u Torontu, a u Kanadi će biti odigrana još jedna predstava 17. septembra u Vindzoru. U SAD, izvođenja su zakazana u Njujorku (21. septembar), Vašingtonu (24. septembar), Čikagu (28. septembar), i Bostonu (30. septembar).

Izvor: Večernje novosti

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde