“Laibach” najavio novi studijski album “The Sound Of Music” istoimenim singlom

0
85

Slovenački avangardni sastav “Laibach” najavio je novi studijski album “The Sound Of Music”. Izdanje će biti objavljeno 23. novembra za izdavačku kuću “Mute”.

"Laibach" najavio novi studijski album "The Sound Of Music"Veći deo albuma zasnovan je na muzici iz filma “The Sound Of Music” iz 1965. godine. Nju  je bend delimično izvodio prilikom svog nastupa u Severnoj Koreji 2015. godine. Odabrali su baš ove pesme zato što su jako popularne u ovoj zemlji i koriste se pri učenju engleskog jezika.

LAIBACH: Mi smo inženjeri ljudskih duša

Pesme kao što su “My Favorite Things”; “Edelweiss”; “Do-Re-Mi” su rearanžirane sa originalnim tekstom u standardnom “Laibach” maniru, dok je za pesmu “Maria” tekst blago izmenjen, pa se u ovoj verziji zove “Maria/Korea”.

Na albumu se nalaze i obrada tradicionalne korejske kompozicije “Arirang”. Ona se smatra neformalnom himnom ove zemlje. Tu je i “Laibach” pristup tradicionalnom korejskom instrumentu po imenu gayageum. Gostujuće vokale na albumu su izveli Boris Benko (Silence) i Marina Mårtensson.

„Laibach“ objavio novi album „Also Sprach Zarathustra“, regionalna premijera u Sarajevu

Album “The Sound Of Music” biće dostupan na vinilu, CD-u i digitalnim platformama. Istoimeni singl je prva pesma koja najavljuje novo izdanje. Prateći video sastavljen je od snimaka sa nastupa benda u Severnoj Koreji, kao i snimaka iz jedne od tamošnjih muzičkih škola. Naslovnu numeru grupa je najavila da će uživo premijerno izvesti 20. septembra na koncertu u Gracu.

E. A.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde