“Laibach” objavio novi album “Also Sprach Zarathustra”, regionalna premijera u Sarajevu

0
139

Omot-novog-albuma- LaibachSlovenački avangardni sastav “Laibach” objavio je svoj novi album “Also Sprach Zarathustra” za izdavačku kuću Mute.

“Also Sprach Zarathustra” je nprvo izdanje “Laibach” nakon albuma “Spectre” (objavljenog 2014), a ispraćeno je spotom za pesmu “Vor Sonnen-Aufgang”. Muzika na albumu je originalno bila namenjena za pozorišnu adaptaciju romana “Tako je govorio Zaratustra”, koja je premijerno prikazana u martu prošle godine. Album “Also Sprach Zarathustra” je unapređena verzija muzike kreirane za gore pomenutu predstavu koju je režirao Matjaž Berger.

Kontroverzna turneja u Severnoj Koreji 2015. godine dovela je “Laibach” u žižu svetske javnosti, budući da su prvi i jedni zapadni rok bend koji je ikada svirao tamo. Celo njihovo iskustvo kao i sam nastup zabeležio je režiser Molten Traavik i pretočio ga u film “Liberation Day”. Film je prikazan na festivalima širom sveta.

“Laibach” će izdanje “Also Sprach Zarathustra” promovisati na evropskoj turneji koja počinje 4. novembra u Budimpešti, dok će u međuvremenu održavati samo festivalske nastupe. A, regionalna premijera novog albuma “Laibacha” biće u Sarajevu. Tako će među prvima novi materijal čuti publika na Sarajevo Film Festivalu, 16. avgusta. Tada će grupa svirati u Bosanskom kulturnom centru.

Album “Also Sprach Zarathustra” možete preslušati na Deezeru.

Pogledajte i trejler za njihov film:

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde