“Lačni Franz” 22. decembra u Domu omladine

0
184

Lačni Franz DOBLegendarni slovenački bend “Lačni Franz” održaće 22. decembra veliki koncert u beogradskom Domu omladine. Biće to novogodišnji poklon Zorana Predina i ekipe fanovima u Srbiji, a ujedno i prilika da publika prvi put uživo čuje numere sa njihovog aktuelnog albuma “Svako dobro”.

Osim novih pesama, koje je nahvalila kritika u svim ex Yu državama, ljubitelji najromantičnijeg, ali i najironičnijeg benda najsevernije republike bivše Jugoslavije, će moći da uživaju i u starim dobrim hitovima. “Lačni Franz” izvešće i “Naj ti poljub nariše usnice”; “Ne mi dihat za ovratnik”; “Praslovan”; “Na svoji strani”; “Čakaj me”; “Tisoč modrobelih rožic”; “Zarjavele trobente”…

Novi „gusarski“ hit „Lačnog Franza“ – „Kad smijem se u snu“

Iz benda najavljuju da će im se na bini te noći priključiti i nekoliko njihovih poznatih beogradskih prijatelja iz sveta rokenrola i glume. A, najviše se očekuje od Ramba Amadeusa i Sergeja Trifunovića, koji je već nastupao sa “Lačnim Franzom” na njihovim beogradskim koncertima. Predgrupa su “Lude žene” iz Užica.

Lačni Franz“Lačni Franz” osnovan je u Mariboru 1979. godine. Odmah po pojavljivanju izazvali su pažnju crnohumornim, politički osvešćenim, ali i ljubavnim temama. Stihovi Zorana Predina prožeti satirom i ironijom nagoveštavali su ono što će se kasnije desiti sa Jugoslavijom, što nije naišlo na odobravanje političkih moćnika i kulturnih aparatčika u ondašnjem komunističkom sistemu.

ZORAN PREDIN: Ne ustručavajte se reći istinu, ma koliko ona bila bolna

Posle devet objavljenih izdanja bend prestaje sa radom 1994. usred građanskog rata A, Predin godinama kasnije nastavlja sa solo karijerom, u kojoj je veliku pažnju izazvala pesma “Kosa boje srebra” – posvećena njegovoj platonskoj ljubavi, nikad prežaljenoj klavijaturistkinji EKV Margiti Stefanović. Godine 2014. on okuplja neke nove mlade snage sa kojima kreće da svira, ali i komponuje. To za rezultat ima jubilarni, deseti album “Svako dobro” (2016). Na njemu se nalaze nove verzije nekoliko starih numera, kao i sedam novih autorskih pesama.

Lačni Franz
Foto: Facebook / Lačni Franz Official

Rambo Amadeus bi da svira sa bendom u lunarnom vozilu

Oni koji su imali prilike da čuju “Lačni Franz” u novoj postavi kažu da zvuče puno žešće od one originalne. A, svaki koncert završava se akustičnim gitarama i horskim pevanjem sa obožavaocima.

Karte za decembraski koncert “Lačnog Franza” u Beogradu prodavaće se u svim ekspoziturama Eventima, kao i na sajtu www.eventim.rs.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde