Kulturni centar u Pančevu dobiće ime po Nebojši Glogovcu

0
175

Banatski grad u kojem je odrastao i školovao se nedavno preminuli umetnik, njegovim imenom nazvaće ustanovu gde je načinio prve glumačke korake.

Nebojša Glogovac Foto: JDP
Nebojša Glogovac, Foto: JDP

Kulturni centar Pančevo dobiće ime po poznatom glumcu Nebojši Glogovcu, koji je preminuo u 49. godini posle kraće bolesti. Poznat je po brojnim ulogama na televiziji, filmu i u pozorištu, za koje je dobio brojna domaća i međunarodna priznanja.

Odlazak briljantnog umetnika: Preminuo Nebojša Glogovac

kulturni centar pančevoNa vanrednom sastanku usvojena je odluka da Kulturni centar promeni ime u Kulturni centar “Nebojša Glogovac Pančevo”. Nemanja Rotar, većnik za kulturu grada Pančeva, rekao je da je “Glogovac prve glumačke korake napravio u toj zgradi, kao i je bio idol mnogih generacija”.

Užice: Mural posvećen glumcu Nebojši Glogovcu

kulturni centar pančevoNebojša Glogovac odrastao je u Pančevu, gde je njegov otac Milovan služio kao prota u Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice. U banatskom gradu proveo je veći deo svoga detinjstva. Tu je završio osnovnu i srednju školu. Kada se preselio u Beograd, redovno je prelazio most preko Dunava da bi vidio svoju porodicu i prijatelje.

Izvor: RTV Pančevo

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde