Kultni britanski bend “Tindersticks” stiže 8. maja u Beograd

0
107

Grupa će promovisati predstojeći album “No Treasure But Hope”.

Tindersticks

Kultni alternativni bend “Tindersticks” održaće koncert 8. maja 2020. godine (20h) u Kombank dvorani u Beogradu. Ovaj koncert je u okviru njihove evropske turneje na kojoj promovišu predstojeći album.

Nakon deset studijskih albuma i osam sa muzikom za filmove priznate rediteljke Kler (Claire) Denis, britanski “Tindersticks” nastavljaju da pomeraju granice istražujući teksture i emocije u svojoj muzici. A, 15. novembra publiku očekuje izlazak njihovog 11. studijskog albuma “No Treasure But Hope”. Bend je sa novog albuma objavio najavni singl “The Amputees”.

Eros Ramazzotti tražio da početak trećeg dela turneje “Vita Ce N’è” bude u Beogradu

“Tindersticks” su nastali u Londonu 1992. Trojici osnivača Stjuartu Ej Stejplsu, Dejvidu Bolteru i Nilu Frejzeru pridružili su se i osvežili bend u poznim dvehiljaditim Den Mekina i Erl Harvin Džunior. Bend redovno nastupa u koncertnim dvoranama Evrope, često sarađuje sa gostujućim muzičarima i pevačima, i snima sa umetnicima kakvi su Lhasa de Sela; Mary Margaret O’Hara; Isabella Rossellini; Robert Pattinson… Njihova muzika se koristi u raznim umetničkim instalacijama, modnim revijama, brojnim filmovima i TV produkcijama. Na svom muzičkom putovanju “Tindersticks” su se ustoličili kao majstori suzdržanosti i pesničke osećajnosti, i kao bend koji sada samouvereno stvara najbolje pesme svoje karijere.

Norveška senzacija “Wardruna” 7. maja 2020. u Sava centru

– Oduvek sam voleo mračnije komedije i ogoljenije vrste filmova u kojima pronađeš nešto zabavno u stvarima koje zapravo nisu zabavne. Mislim da se o tome radi u “Tindersticks” muzici. Mnogi su nam ljudi rekli da smo mi neka vrsta benda jada, ali mislim da je nama zabavno da stvaramo taj jad! – rekao je jednom Boulter.

Ulaznice za beogradski koncert grupe “Tindersticks” biće u prodaji od 13. septembra na blagajni Kombank dvorane, odnosno preko prodajnih mesta i mreže Tickets.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde