Kultni bend “Električni orgazam” objavio album “Gde smo sad?”

0
198

kultni bend el orgazam gde si sad? album“Električni orgazam”, na čelu sa Srđanom Gojkovićem Giletom, jednom od ključnih figura beogradskog rokenrola, obradovao je svoje fanove novim izdanjem. Novi album legendarne grupe sadrži i najduži singl koji je ovaj bend ikada odsvirao.

“Gde smo sad?” je dvanaesto studijsko izdanje benda “Električni orgazam”. Naziv i koncept albuma već su nagovestili singlovi “Bio sam loš”, “Kamerom snimam sve”, “Istok zapad sever jug”, “Bila si kao san” i naslovna numera “Gde smo sad?”. Kultni bend na ovom CD- objavio je ukupno devet pesma. Prema rečima Srđana Gojkovića Gileta, s vremena na vreme svi treba sebi da postavimo pitanje gde smo sad, u ovom trenutku, u našim životima. Jer, kako Gile kaže, isuviše često boravimo u prošlosti ili budućnosti, a retko smo u sadašnjem trenutku.

„Električni orgazam“ objavio singl „Okašuka Šakata“, traje duže od devet minuta
kultni bend el orgazam gde si sad? album
“Eletrični orgazam”, Foto: Goranka Matić

– Uvek su me inspirisala različita iskustva kroz koja prolazim u životu. Tako je i sad. Kako neprestano prolazimo kroz različite promene tokom života, tako se i inspiracija menja. Gde smo zaista sad je pitanje koje bi trebalo svako pojedinačno sebi da postavi, ja zaista nemam odgovor! – naveo je Gile.

Novi spot „Električnog orgazma“ – „Gde smo sad?“

Iza projekta “Gde smo sad?” stoji vrhunska ekipa. Produkciju albuma potpisuje Toni Jurij sa kojim je grupa sarađivala na albumima: “Lišće prekriva Lisabon” (1982); “Les Chansones Populaires” (1983); i “Kako bubanj kaže” (1984). Muziku su pisali Branislav Petrović Banana, Ljubomir Đukić Ljuba i Gile. A tekstove je, kao i obično, pisao Gile. Blagoje Nedeljković Pače i Zoran Radomirović Švaba priključili su se i odsvirali sjajno svoje deonice. Tanja Mirković, sa kojom bend sarađuje prvi put, uradila je odličan omot, dok je Goranka Matić zaslužna za fotografije.

„Duga topla noć“, prvi pravi bluz „Električnog Orgazma“
kultni bend el orgazam gde si sad? album
Srđan Gojković Gile sa novim albumom, Foto: Facebook / Električni orgazam

– Veoma smo zadovoljni ovim albumom. Radili smo na njemu više od pet godina. Zadovoljni smo i ponovnom saradnjom sa kućom “Mascom”, s kojom smo ranije radili na albumima “Breskve u teškom sirupu” i “New Wave” – kazao je Gojković.

Hajde sanjaj me, sanjaj: Divljanov rođendan dirljivo proslavljen u rasprodatom Sava centru

“Električni orgazam” postoji od 1980. i dalje svira sa istom energijom i prkosom. Ovog leta publika moći će da ih čuje uživo širom regiona, od Beograda, preko Sokobanje, Mostara, Nikšića, Bijeljine do Sarajeva. Album “Gde smo sad?” je od 1. juna dostupan na CD-u, u svim muzičkim digitalnim servisima, dok se izdanje na vinilu očekuje u julu. CD je dostupan širom Srbije, u svim prodavnicama muzike, uključujući i Mascom Store Čumićevo sokače; Mascom Record Store TC Delta City (prizemlje); i online na www.mascom.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde