Glumac Bojan Krivokapić dobitnik Nagrade “Petar Banićević”

0
381

Glumac Narodnog pozorišta u Beogradu, koga televizijski gledaoci mogu svakog radnog dana da gledaju na Prva TV u ulozi Stefana u seriji “Istine i laži”, širu popularnost je stekao rolom fudbalera Momčila Đokića Gusara u popularnom filmu “Montevideo, Bog te video”.

Narodno pozorište Bojan Krivokapić Nagrada Petar Banićević
Foto: Narodno pozorište u Beogradu

Glumac Bojan Krivokapić ovogodišnji je dobitnik Nagrade “Petar Banićević”. Priznanje mu je uručeno 24. februara na Sceni “Raša Plaović”, posle izvođenja predstave “Sumnjivo lice”. Nagrada “Petar Banićević” je za mladog glumca koji je iskazao visok profesionalizam u radu i odnosu prema Narodnom pozorištu. Krivokapiću je ovo priznanje pripalo jednoglasnom odlukom žirija. A, kojim je predsedavao dramaturg Slavko Milanović, dok su članovi bili glumica Sena Đorović i v.d. direktora Drame Željko Hubač. Priznanje je dobio za ulogu Đoke u predstavi “Sumnjivo lice” Branislava Nušića, u režiji Andraša Urbana. Krivokapiću je nagradu uručila unuka nekadašnjeg prvaka Drame Narodnog pozorišta u Beogradu čije ime nosi ovo priznanje, Iva Banićević.

Narodno pozorište: Obeležavanje 150. sezone uz premijere domaćih autora
Narodno pozorište Bojan Krivokapić Nagrada Petar Banićević
Foto: Narodno pozorište u Beogradu

U obrazloženju žirija je ocenjeno da Krivokapića krasi osećanje mere u igri, veliki profesionalizam i timski odnos prema kolegama i ansamblu.
– Krivokapić već nekoliko godina ima najveći broj odigranih predstava u sezoni. A, trenutno igra u 14 naslova na redovnom repertoaru Drame Narodnog pozorišta, u delima Šekspira, Čehova, Gogolja, Sterije, Selimovića… Veliki umetnički iskorak Krivopkapić je pokazao u prethodnoj saradnji sa rediteljem Andrašom Urbanom u Sterijinoj predstavi “Rodoljupci”. U njoj, kako je kritika isticala, smišljeno distanciran preživljava najstrašnije događaje i vrhunskim glumačkim umećem dočarava niz kompleksnih stanja bez reči! – navodi se u obrazloženju.

Publika i žiri saglasni: Predstava „Ivanov“ najbolja na festivalu u Užicu

Krivokapić svoje potencijale je nastavio da unapređuje igrajući u višestruko nagrađivanoj predstavi “Ivanov”, da bi, potom, ulogom Đoke u predstavi “Sumnjivo lice”, ovaj umetnički uspon potvrdio i zaokružio na scenski jedinstven i uzbudljiv način.

Narodno pozorište Bojan Krivokapić Nagrada Petar Banićević
Foto: Narodno pozorište u Beogradu

– Rame uz rame sa prethodnim dobitnicima, Igorom Đorevićem, Nenadom Stojmenovićem, Milošem Đorđevićem, Nadom Šargin, Pavlom Jerinićem i Senom Đorović, glumac Bojan Krivokapić zaslužuje da ponese ovu prestižnu nagradu. I, verujemo da će u novim rolama dostići uspeh velikog glumca Petra Banićevića, čije ime nosi ova prestižna Nagrada Nacionalnog teatra – dodaje se u obrazloženju žirija.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde