Kristina Kika Jovanović nova voditeljka emisije “Tri boje zvuka”

0
883
Kristina Kika Jovanović, Foto: RTS
Kristina Kika Jovanović, Foto: RTS

Četvrta sezona RTS-ove emisije “Tri boje zvuka”, po oprobanom receptu “tri bine + tri benda + tri numere”, predstaviće novine na domaćoj i regionalnoj muzičkoj sceni.

U tome će veliku ulogu imati nova voditeljka, mlada glumica i pevačica Kristina Kika Jovanović.

Umetnost je oduvek činila važan deo svakodnevice 27-godišnje Beograđanke Kristine Jovanović. Glumačku karijeru počela je da gradi ubrzo po upisu Akademije umetnosti u Beogradu, ali note su u njen život došle mnogo ranije.
– Muzika je veliki deo mog života jer sam odrasla u porodici u kojoj svi nešto sviraju i pevaju. Propevala sam pre nego što sam prohodala. Nešto čime sam se bavila u slobodno vreme, iz hobija postepeno je preraslo u nastupe sa bendovima, to jest u posao, što me baš čini srećnom – kaže Kika za RTS.

“Tri boje zvuka” – nova sezona, nova voditeljka i Bajaga za početak

Ozbiljniji ulazak u muzički svet označio je momenat kada je postala prateći vokal alternativnog rok benda “E-Play”. Od 2017. predvodi bend “Kika”, čiji je glavni vokal i s kojim je 2019. objavila album “Posledica puberteta”.

Kristina Kika Jovanović nova voditeljka emisije "Tri boje zvuka"
Kristina sa muzičarima na snimanju emisije “Tri boje zvuka”

Pevanje u grupi “E-Play” Kristinu je dovelo i do RTS-a i emisije “Tri boje zvuka”.
– Jelena Vlahović, urednica emisije, primetila je moju energiju i pozvala me. Brzo smo shvatile da smo na istim talasnim dužinama – navodi Kika.

Mlada umetnica kaže da joj svaki projekat donosi novo uzbuđenje, ali da je pred učešće u četvrtoj sezoni “Tri boje zvuka” bilo i malo straha i da se zbog toga spremala dugo. Na svu sreću, kako kaže, ide dobro. Podršku ima od čitavog tima emisije.

Video dnevnik: Dokumentarac o grupi “E-Play”

– Ekipa je fenomenalna. Prvog dana snimanja su mi pružili veliku podršku i skandirali moje ime kad god sam pogrešila. To mi je pomoglo da se opustim jer znam da iako pogrešim imam na koga da se oslonim – kaže novopečena voditeljka. Ona dodaje da je bilo dosta smešnih situacija na snimanju i da će neke od njih gledaoci moći da vide u emisijama.

Kristina Kika Jovanović nova voditeljka emisije "Tri boje zvuka"
Kristina Kika Jovanović, Foto: RTS

Komentarišući koliko je teško zameniti Bojana Perića, Kristina priznaje da je pred njom bio težak zadatak. Naglašava da daje sve od sebe da bude dobar domaćin emisije.
Ako se izuzme podela na žanrove, smatra Kika, muzika se deli iključivo na kvalitetnu i na manje kvalitetnu.
– U ovoj sezoni stvarno ćete čuti “Tri boje zvuka” – sve žanrove smo pokrili! – poručuje Kristina Kika Jovanović.

47. FEST: Premijera filma “Reži” Koste Đorđevića

Glumačka karijera Kristine Kike Jovanović
Publika je imala prilike da Kiku gleda u serijama u Srbiji i Hrvatskoj (Prava žena; Istine i laži; Pogrešan čovjek), a trenutno u “Igri sudbine”, gde tumači lik smušene Jelene, asistetkinja Mateje i Milina drugarica.

Prvo angažovanje na filmu Kristina Jovanović imala je u “Sword of Vengeance” (engleska koprodukcija), u režiji Jima Weedona. Ovo ostvarenje je svoju premijeru u Srbiji imalo na FEST-u 2015. Zapažene uloge Kika je imala u filmovima “Do kraja smrti” (režija Anđelo Jurkas) i “Reži” (režija Kosta Đorđević). Igra u pozorištu, ali i na alternativnim scenama u Beogradu.
Igrala je i u filmu “Jedini izlaz” koji je u fazi postprodukcije.

E. A. / Izvor: RTS

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde