Kriminalistička serija “Grupa” od oktobra na RTS-u

0
1129

Iz Javnog servisa smatraju da će nova domaća serija obeležiti ovu jesen.

Kriminalistička serija RTS-a “Grupa” počeće da se emituje od oktobra, ima 11 epizoda, a rađena je u produkciji “Vision Teama”. Pretpremijeru imala je na upravo završenom 25. Sarajevo Film Festivalu, gde je publika odlično prihvatila i dala prosečnu ocenu 4,60.
Serija “Grupa” prati tri uzbudljive priče. Prva u fokusu ima policajca Gagu (Igor Benčina) koga će istraga zločina dovesti do Strahinje (Filip Đurić), čoveka za koga sumnja da je umešan u ubistva. Kriminalac Strahinja pokušava da legalizuje svoje poslove ucenama i potkupljivanjem. On je stožer i druge priče, dok treća prati tinejdžera Vanju, koji će se sticajem teških okolnosti naći između policajca i kriminalca. Vanja će morati da odluči kojoj strani će se prikloniti.

“Senke nad Balkanom 2” osvojile nagradu publike na jubilarnom 25. SFF-u

Kako navode iz RTS-a, “Grupa” nije klasična policijska serija o istrazi, niti je slika srpskog društva i omladine.
– Ova složena drama, realistična je priča o stvarnom životu, a porodične priče, svet gradskog podzemlja i sveprisustvo savremenih tehnogolija, isprepleteni su i čvrsto povezani. Serija “Grupa” teži da proširi i produbi sliku uslova, uticaja i okruženja glavnih junaka, što doprinosi boljem razumevanju tema, likova, zapleta, ali donosi i humor, uzbuđenje, vezivanje i proživljavanje za gledaoce. Porodica i škola, ali i društvo i širi društveni i tehnološki okviri mogu da načine kriminalca, a isto tako i da stvore heroja – kažu u RTS-u.

Snima se TV serija “Grupa”, Vojin Ćetković igra inspektora

A, ko pobeđuje na kraju ove borbe, gledaoci će saznati od jeseni, premijerno na Prvom programu RTS-a.
Uloge tumače: Igor Benčina; Filip Đurić; Denis Murić; Ivana Zečević; Marko Milivojev Mili; Milica Mima Trifunović; Tijana Marković; Pavle Mensur; Jasna Đuričić; Nela Mihajlović; Vojin Ćetković; Branka Katić.

Serija je nastala po ideji Dragana Đurkovića, koji je i njen kreator zajedno sa Urošem Tomićem. Scenario su radili: Katarina Mitrović; Staša Bajac; Gvozden Đurić; Mirjana Novaković; Strahinja Madžarević; Dunja Matić; Vlada Đurđević; i Uroš Tomić. Glavni reditelj je Uroš Tomić, a tu su i Ivan Stefanović; Slobodanka Radun; Jelena Gavrilović; Nemanja Ćeranić; Miloš Radunović; i Gvozden Đurić. Kostimograf je Dragica Laušević; scenograf Nevena Mijušković; a autor muzike Vladimir Pejković.

E. A. / Izvor: RTS, Foto: Goran Đukanović

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde