Kreće prodaja ulaznica za koncert grupe “Laibach” i Nišville Movie Summit

0
71

Dupli program na otvaranju filmskog Nišville festivala.

Kreće prodaja ulaznica za koncert grupe "Laibach" i Nišville Movie SummitKreće prodaja ulaznica za koncert grupe “Laibach” i Nišville Movie Summit. Filmski program ovogodišnjeg Nišville Movie Summita započeće u nedelju, 5. avgusta na dve lokacije. Na Letnjoj pozornici u niškoj Tvrđavi, od 20,30h biće održana srpska premijera dokumentrnog filma “Maria Kalas” reditelja Toma Volfa, a posle njega biće prikazan “Liberation Day”, film o kultnoj grupi “Laibach”, snimljen povodom prvog rock koncerta održanog u Severnoj Koreji.

Bista Šabana Bajramovića u Nišville Jazz muzeju

Pre prikazivanja filma o Mariji Kalas (uz koju se u filmu pojavljuju i Aristotel Onazis, Vitorio De Saika…) biće priređen i operski omaž verovatno najvećoj operskoj pevačici svih vremena. Ekskluzivno na Nišville festivalu, projekciji filma “Liberation day” prisustvovaće i kompletna postava grupe “Laibach”. A, koja će posle filma održati celovečernji koncert. Iste večeri, na Trgu kralja Milana od 20,30h biće prikazan prošlogodišnji lauerat – film “Đango”, kao i dokumentarni film o Nišville.

Nišville 2018: Na Movie Summitu 100 filmova
Nisville-Volunteers-1
Foto: Nišville Jazz Festival

Ulaznice su u pretprodaji od četvrtka, 12. jula, na svim prodajnim mestima Eventim. Takođe, mogu se kupiti i na sledećim lokacijama u Nišu: knjižara “Indigo” (Obrenovićeva 38); “Energy music shop” (TPC Kalča – prizemlje); i “Vintage shop” (Davidova 9). Organizatori napominju da će se prvih 500 ulaznica prodavati se po promo ceni od 750 dinara. Posle toga ulaznice će koštati 1.000 dinara. Na dan svečanog otvaranja Nišville Movie Summita, cena ulaznice iznosiće 1.200 dinara.

Na ovogodišnjem Nišville filmskom festivalu biće prikazano 100 filmova u revijalnom i takmičarskom programu. Među njima će na Letnjoj pozornici i u sklopu Drive–in Movie programa svi vlasnici automobila moći da na parkingu niške auto pijace pogledaju i filmove o Dejvidu Boviju, Morisiju i Grejs Džons. Stručni žiri će i ove godine dodeliti specijalnu nagradu za najbolje izvođenje filmske muzike. Izuzev za otvaranje 5. avgusta na Letnjoj pozornici, projekcije svih ostalih filmova na ostalim scenama biće besplatne.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde