“Krcko Oraščić” balet na ledu u Sava centru

0
229

Najbolji ruski klizači stižu u srpsku prestonicu.

"Krcko Oraščić" balet na ledu u Sava centru

Spektakularni balet na ledu “Krcko Oraščić”, u izvođenju Ruskog državnog baleta iz Sankt Peterburga, biće izveden 6. decembra u Sava centru.

15. Beogradski festival igre: Trupe iz Hong Konga, Sidneja i Izraela premijerno u Srbiji

Ruski državni balet osnovan je 1967. godine. Na čelu se sada nalazi umetnički direktor Konstantin Rasadin. On je ruski zaslužni umetnik i bivši solista čuvenog i svetski poznatog Marinski baleta, kao i školski drug Rudolfa Nurejeva. On je učestvovao u predstavama zajedno sa Mihailom Barišnjikovom i Natalijom Makarovom.

"Krcko Oraščić" balet na ledu u Sava centru

Muzički direktor i jedan od osnivača Baleta na ledu je Leo Korkhin. On je istaknuti ruski dirigent koji rukovodi većim brojem orkestara, uklјučujući i poznati Akademski simfonijski orkestar Uruženja filharmoničara iz Sankt Peterburga nazvanom po Dimitri Šostakoviču. U Baletu na ledu su u različitim periodima učestvovali svetski i evropski prvaci u umetničkom klizanju, kao i olimpijski šampioni Ljudmila Belousova; Oleg Protopopov; Aleksej Ulanov; Ljudmila Smirnova…

Na dan oslobođenja Beograda otvoren rekonstruisani Muzej savremene umetnosti

U poslednjih pet godina balet je uspešno izvođen na najbolјim scenama u širom sveta. Oko 20 plesača iz trupe imaju titule majstora sporta Rusije zbog svojih pobeda na ruskim i međunarodnim takmičenjima u umetničkom klizanju.

U prodaji su ulaznice za ruski balet na ledu po cenama 1.800; 2.200; i VIP 2.900 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde