Posle Beograda, film “Kralj Petar Prvi” stiže u sve velike gradove u Srbiji

0
144

Film Petra Ristovskog “Kralj Petar Prvi” imaće veliku premijeru u Beogradu u sredu, 5. decembra (Kombank dvorana, Sava centar i Cineplexx Ušće).

Posle Beograda, film "Kralj Petar Prvi" stiže u sve velike gradove u SrbijiA posle toga će ovaj filmsko-istorijski spektakl tokom decembra biti prikazan u svim većim gradovima u Srbiji. Već 6. decembra moći će da ga vidi novosadska publika, a 7. decebra i publika u Nišu.

Istorijski spektakl: Trejler za film “Kralj Petar Prvi”

Ekipa filma će se posle toga pokloniti publici u Kragujevcu (8. decembar); 9. decembra u Kruševcu, Vrnjačkoj Banji i Kraljevu. U Gornjem Milanovcu i Čačku film “Kralj Petar Prvi” biće prikazan 10. decembra; a sledećeg dana stiže u bioskope u Smederevu i Požarevcu. U Užicu i na Zlatiboru publika će imati prilike da ga vidi od 13. decembra; u Pirotu od 14. U Lazarevcu će premijera biti održana 15. decembra; a u Vrbasu 17. decembra.

Kralj Petar Prvi: Omiljeni srpski kralj dobio svoj sajt
Posle Beograda, film "Kralj Petar Prvi" stiže u sve velike gradove u Srbiji
Iz filma “Kralj Petar Prvi”, Foto: Promo

Film o podvizima srpske vojske u Prvom svetskom ratu koje je predvodio omiljeni srpski kralj Petar Prvi Karađorđević sniman je prema motivima romana “Čarape kralja Petra” Milovana Vitezovića. Filmsku ekipu je činilo preko 100 glumaca i 7.000 statista. Film je sniman više od šest meseci, sa ukupno 110 snimajućih dana, na mnogim autentičnim lokacijama i objektima po čitavoj Srbiji (na Staroj planini; u Knjaževcu; Valjevu; Krupnju; Soko gradu; Beogradu; Somboru; Pančevu; Kosmaju; Sremskim Karlovcima), i na Krfu.

Roker Miodrag Miki Cicović napisao muziku za film “Kralj Petar Prvi”

Lazar Ristovski tumači glavnu ulogu – kralja Petra Prvog. U glumačkoj ekipi su i mladi Milan Kolak u liku dobrovoljca Marinka Spasojevića; glavnu žensku ulogu igra Danica Ristovski (Makrena Spasojević); Aleksandar Vučković tumači lik mladog regenta Aleksandra; dečak Ivan Vujić je Momčilo Gavrić, najmlađi oficir u Prvom svetskom ratu; popularni Radovan Raša Vujović igra seljaka Životu; mladi Marko Todorović tumači princa Đorđa; ostale likove igraju Branko Jerinić; Pavle Jerinić; Svetozar Cvetković; Goran Šušljik; Tihomir Arsić; Slobodan Ćustić; Tanasije Uzunović; Marko Baćović; Nebojša Kundačina i mnogi drugi.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde