“Kraj” – zajednička pesma Lene Kovačević i Marka Louisa

0
95

Ono što su mnogi priželjkivali – desilo se. Svoje fantastične vokale udružili su Lena Kovačević i Marko Louis.

"Kraj" - zajednička pesma Lene Kovačević i Marka Louisa

Ova dva vrhunska umetnika podarili su publici emotivnu baladu “Kraj”. Njihova zajednička pesma govori o ljubavi između dvoje ljudi koja nestaje i postavlja pitanje – da li se ljubav uči ponovo? Svaki kraj je težak, ali je, sa druge strane, nov početak. Marko je autor muzike i aranžmana, a tekst je napisala Maja Radivojević. Režiju i produkciju za spot potpisuje Dragan Jereminov.

"Kraj" - zajednička pesma Lene Kovačević i Marka Louisa

Louis je ovim duetom ujedno najavio nastavak svoje regionalne turneje “Beskraj tour by Barcaffe”, kao i beogradski koncert 26. marta u Kombank dvorani. Pesma “Kraj” naći će se na Markovom četvrtom studijskim albumu pod nazivom “Sloboda”.

Solistički koncert Marka Louisa u Kombank dvorani 26. marta
"Kraj" - zajednička pesma Lene Kovačević i Marka Louisa

– Lena me je inspirisala da napravim ovu pesmu i znao sam da će naše boje glasova lepo da se uklope, da harmonišu. Uvek sam znao da ćemo nas dvoje nešto zajedno snimiti i mnogo mi je drago da se to desilo sa ovom pesmom – izjavio je Marko.
– Drago mi je što je došlo do ove saradnje, jer sam pri prvom dodiru sa pesmom oduševljena Markovom interpretacijom, muzikom i tekstom – dodala je Lena.

"Kraj" - zajednička pesma Lene Kovačević i Marka Louisa

Markova regionalna turneja se nastavlja, sledeće stanice su Novi Sad (Srpsko narodno pozorište, 23. februar); i Sarajevo (Brew Imperial Society, 13. marta). Nakon toga sledi beogradski koncert u Kombank dvorani (26. marta). “Beskraj Tour by Barcaffe” se u aprilu seli u Ljubljanu (Orto Bar, 23. april); i u Zagrebu (Tvornica kulture, 24. april).

“Cafe” Lene Kovačević u haus verziji objavljen u inostranstvu
"Kraj" - zajednička pesma Lene Kovačević i Marka Louisa

Lena Kovačević nastupala je nedavno na koncertima u Italiji, Nemačkoj, Holandiji, Srbiji i regionu. Njena pesma “Cafe” nedavno je objavljena za holandsku izdavačku kuću “Forecast Records”, u novoj verziji DJ Boliera i muzičara Divolly & Markward. Tako se Lenin glas trenutno sluša širom Evrope, jedan od osnivača platforme Spotify je podelio pesmu na svojim mrežama, dok se u Turskoj nalazi na dve najvažnije plejliste kao i na najslušanijem radiju u Africi, u Alžiru – Jill FM.

Marko Louis najavio album novom pesmom i spotom “Ninana”
"Kraj" - zajednička pesma Lene Kovačević i Marka Louisa

Prolećnu turneju koncerata Lena će zajedno sa svojim muzičarima započeti koncertom iznenađenja u Narodnom muzeju u Beogradu, 25. februara (21h). Pored Leninih singlova “Cafe”; “Dubine”; “Požuri”; “Samo da mi je”… publika će ove večeri imati prilike da čuje i poseban repertoar sa kojim je pevačica u toku prošle godine nastupala u inostranstvu. Publika u Narodnom muzeju moći će da uživa u akustici i ambijentu koji posebno dočarava Lenine pesme, ali i numere Lare Fabian, Sam Smitha i domaćih hitova u jedinstvenom aranžmanu.

E. A, Foto: Promo/Dragan Jereminov

KRAJ

Ima li razloga da tebe pitam
Da li da izmišljam osmeh ili skitam

Da l’ se ljubav uči ponovo
Da l’ se drhti kad je gotovo

Sanjam još, stežem još, držim još ali osmeh izmiče
Dajem telo, pogled spuštam
Jer nestaje iz tebe
Iz mene… bežim

Učim da dišem ja bez tebe
Skidam sad lance sa sebe. Dave me.

Da l’ se ljubav uči ponovo
Krojim snove al’ je gotovo

Gušim se, borim se, dajem se
Ali ne ide – ne ide.
Sanjam još, stežem još, držim još ali osmeh izmiče.
Puštam te, puštaš me, puštam te, puštam..

Da l’ se ljubav uči ponovo
Krojim snove al’ je gotovo

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde