Brega poziva na svirku “Dugmeta” na rok festivalu Kozara u srcu

0
262

Posle 41. godinu Goran Bregović će ponovo zasvirati na Kozari. Sa Alenom Islamovićem i Mladenom Vojičićem Tifom nastupiće na stadionu Benkovac, na rok festivalu “Kozara u srcu”.

kozara u srcuU sredu i četvrtak, 26. i 27. jula na stadionu Benkovac na Kozari, održaće se muzički spektakl, prvi rok festival “Kozara u srcu”. Učestvovaće legendarne grupe muzičke scene bivše Jugolsavije – “Bijelo dugme”, “Atomsko sklonište”, “Kerber”, “Osvajači”. A, rok legendama ili kako su ih neki nazvali “dinosaurisima jugoslovenske scene”, pridružiće se mlade snage, bendovi iz regiona “Tatoo”, “Fijasko” i “No Limit Now”.

– Brega je sa “Bijelim dugmetom” bio ovde na omladinskoj radnoj akciji 1976, znači pre 41 godinu. Posle svirke su dobili udarničke značke. On očekuje da i ovaj put ponovo “zaradi” udarničku značku – našalio se je Zoran Јamina Pahulja, producent festivala.

– Sam izbor izvođača, garantuje da će na rok festivalu biti sjajan hepening. Mi očekujemo dobru atmosferu i pozitivne vibracije. Muzika je univezalna stvar koja ne priznaje nikakve granice – izjavio je Mladen Vojičić Tifa.

kozara u srcuOrganizatori ovog festivala su producent Fikret Vukelić Fantom i dr Dražen Vrhovac, a nosilac projekta “Kozara u srcu” je firma Fantasy Production International.
– Prijedor i Kozara zaslužuju jednu ovakvu muzičku manifestaciju. Festival će biti održan na Benkovcu koji je odlična lokacija za tako nešto. Očekuju nas dva sjajna dana sa velikanima muzičke scene sa ex-Yu prostora. Nadamo se da će na našu krajišku lepoticu tih dana doći veliki broj posetilaca, ne samo iz gradova i opština Potkozarja nego i šire – rekao je Vrhovac.

Pripremljene su četiri lokacije za besplatan kamp, a obezbeđeno je oko 15.000 parking mesta na platou oko stadiona.

Kako doći na festival?
Nacionalni park “Kozara” smešten je u centralnom delu istoimene planine, na površini od 3.907,54 ha. Mrakovica, središte Nacionalnog parka “Kozara”, udaljeno je od Prijedora 24 km, a od Banja Luke 56 km. Sa magistralnog puta Banja Luka – Prijedor skrenite u mestu Kozarac i pratite vijugavi asfaltni put, u dužini od 12 km, koji će vas dovesti do centralnog parkinga na platou Mrakovica.
O prodaji ulaznica, prevozu i smeštaju na festivalu možete se informisati OVDE.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde