KONTEH – Sajam poslovnih mogućnosti i stručnih praksi 25. i 26. marta

0
43

Projekat Udruženja studenata elektrotehnike Evrope lokalni komitet Novi Sad imaće uskoro još jedno izdanje.

KONTEH - Sajam poslovnih mogućnosti i stručnih praksi 25. i 26. marta

EESTEC LC Novi Sad četrnaesti put zaredom organizuje KONTEH – Sajam poslovnih mogućnosti i stručnih praksi, koje će se održati 25. i 26. marta na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.

Cilj KONTEH-a je da studentima pruži priliku da se upoznaju sa mogućnostima planiranja i razvoja karijere u kompanijama koje uspešno posluju u našoj zemlji. KONTEH, pored prilika za zapošljavanje, nudi i raznovrsnu ponudu stručnih praksi. I, kao takav može da poveže kompanije sa dve bitne tačke za njihov razvoj: obrazovnim institucijama i ljudskim resursima (studentima, odnosno diplomcima kao kandidatima za posao).

Muzička šaNSa: Pet mladih novosadskih bendova dobilo svoju priliku
KONTEH - Sajam poslovnih mogućnosti i stručnih praksi 25. i 26. marta

U toku Sajma kompanije učesnice će, kao i prethodnih godina, imati priliku da predstave svoju delatnost studentima pomoću propagandnog materijala i kroz neposredni kontakt sa njima, kao i kroz prezentacije koje će biti otvorene za sve posetioce Sajma. Studenti i kandidati za posao će, sa druge strane, pored mogućnosti da na licu mesta uruče svoj CV poslodavcima za koje su zainteresovani, moći isti da ostave i u elektronskoj bazi koja će biti na raspolaganju svim kompanijama-učesnicama. Time direktno sebi uvećavaju šansu za dobijanje radnog mesta ili prakse.

Pored prezentacija kompanija, u toku trajanja Sajma u Svečanoj sali Fakulteta tehničkih nauka, biće organizovana radionica. A, čiji je glavni cilj obuka mladih interesenata za posao da pravilno napišu CV.

Čista senzacija: 17. Beogradski festival igre od 21. marta do 12. aprila
KONTEH - Sajam poslovnih mogućnosti i stručnih praksi 25. i 26. marta

Tokom prethodnih trinaest uspešnih sajmova zapošljavanja sakupljeno je preko 5.000 kvalitetnih biografija. Tako je Sajam pomogao studentima da pronađu odgovarajući posao ili mogućnost usavršavanja u nekoj od mnogobrojnih kompanija.

Garant kvaliteta Sajma je odlična saradnja sa Fakultetom tehničkih nauka i Univerzitetom u Novom Sadu; Nacionalnom službom za zapošljavanje; Pokrajinskim sekretarijatom za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova; kao i Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu; koji KONTEH07 proglašava najboljim sajmom zapošljavanja održanim do tada u Novom Sadu pod pokroviteljstvom tog sekretarijata.

O ORGANIZATORU (EESTEC LC Novi Sad)

KONTEH - Sajam poslovnih mogućnosti i stručnih praksi 25. i 26. marta

EESTEC je neprofitno, nepolitičko udruženje studenata koje ima za cilj da poveže studente elektrotehnike i računarstva širom Evrope. Udruženje je osnovano 1986. godine u Holandiji. Trenutno se sastoji od 54 lokalna komiteta u 27 država širom Evrope.

EESTEC LC Novi Sad je lokalni komitet osnovan 2001. godine na kongresu u Londonu. Ovaj ogranak čine volonteri-studenti Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu sa odseka za elektrotehniku i računarstvo, energetiku, elektroniku i telekomunikacije, mehatroniku, biomedicinski inženjering, softversko inženjerstvo i grafički dizajn.

Džon Sevidž na premijeri mjuzikla “Kosa” u Novom Sadu
KONTEH - Sajam poslovnih mogućnosti i stručnih praksi 25. i 26. marta

EESTEC LC Novi Sad svoje ciljeve sprovodi kroz organizovanje brojnih projekata kojima promoviše studentski aktivizam, stručno, ali i lično i profesionalno usavršavanje. Volonterskim radom unutar udruženja studenti dobijaju mogućnost sticanja veština koje će im biti od velikog značaja za buduće karijere. Isto tako dobijaju i mogućnost da putuju, i na taj način upoznaju kolege različitih kultura i običaja.

EESTEC LC Novi Sad uspešno deluje već 17 godina i to uz podršku od strane Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu; Univerziteta u Novom Sadu; Pokrajinskog sekreterijata za sport i omladinu; Pokrajinskog sekreterijata za obrazovanje i kulturu grada Novog Sada; Pokrajinskog sekreterijata za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova; Pokrajinskog sekreterijata za nauku i tehnološki razvoj; Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije; kao i vodećih kompanija iz struke koje uviđaju značaj naših aktivnosti.

Više informacija o KONTEH-u možete pronaći OVDE i na društvenim mrežama Sajma.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde