Kontakt 2020: Proslava 40 godina Novog talasa u “Drugstore”

0
46

Kontakt 2020 biće održan od 18. do 21. marta u Beogradu.

Kontakt 2020: Proslava 40 godina Novog talasa u "Drugstore"

Jedni ga smatraju istorijom, koja se vremenom pretvorila u bajku. Drugi trenutkom koji je rokenrol na našim prostorima konačno svrstao u kulturu. Treći ga smatraju najzdravijim pokretom otpora, koji prkosi jednoumlju… Koje god mišljenje uzeli kao definiciju, sigurno je da je Novi talas najuticajniji i najdugovečniji kulturni pokret rođen u ovom delu Evrope. Kada je i zvanično početkom osamdesetih godina prošlog veka postao neizostavni deo kulturno-umetničkog i uličnog života, Novi talas je postao nezaustavljiv.

Kontakt 2020: Novi koncert podrške “ZA KOJU”

Već četiri decenije je prošlo otkako je Novi talas zagospodario bivšim jugoslovenskim prostorima, a i danas ima još neispričanih priča, neotpevanih i neodsviranih novovalnih melodija… Zato će i muzički deo programa manifestacije Kontakt 2020 biti u znaku 40 godina Novog talasa.

U beogradskom klubu “Drugstore” 21. marta nastupiće upravo pioniri talasa koji je promenio tok muzičkog stvaralaštva na našim prostorima. To su riječki “Paraf” i novosadski “Obojeni program”. A, pridružiće im se, kao predstavnici mlađe generacije na čije je stvaralaštvo Novi talas izuzetno uticao, grupa “Artan Lili”.

Kontakt 2020: Glavna tema konferencijskog dela Creating Music Business

Ulaznice za proslavu 40 godina Novog talasa u klubu “Drugstore” dostupne su na prodajnim mestima Tickets; GigsTix; u kafeu “Šikarica” (Skadarska 22); i posredstvom DD Tickets prodajne mreže. Promotivni kontigent se prodaje po ceni od 1.000 dinara, dok je redovna cena 1.200 dinara. Na veče koncerta ulaznica će biti 1.400 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde