Kontakt 2019: Treće izdanje, prošireni koncept, nove lokacije i velike muzičke priče

0
131

Ovogodišnje, treće izdanje konferencije najavljeno je za mart.

Kontakt 2019: Treće izdanje, prošireni koncept, nove lokacije i velike muzičke priče

Kontakt 2019. održaće se od 20. do 23. marta, tradicionalno u Cetinjska art’n’music districtu, ali i u Hali sportova “Ranko Žeravica”. Konferencija će imati prošireni koncept, nove lokacije, kao i muzičke ekskluzive. Nastupiće bendovi: “Partibrejkers”; “Eyesburn”; “Goblini”; “Zoster”, Damir Urban…

Kontakt 2018: Kako se Anton priprema za svirku

Muzička industrija je rastuća privredna grana u kojoj je sve više profesionalnih delatnika, ne samo entuzijasta, kako se to nekada smatralo. Vremenom postaje sve važniji adut za privredni razvoj regiona. 
Kontakt konferencija je 2016. godine proizišla upravo iz te potrebe: umrežavanja organizatora i promotera regionalnih muzičkih festivala; turističkih udruženja i organizacija; kulturnih centara; klubova; i ostalih delatnika u kulturi i umetnosti. 

Prolećni koncert “Partibrejkersa” u Hali sportova 22. marta 2019.

Za samo dve godine Kontakt je ugostio više od 100 profesionalaca iz ove oblasti, organizovao isto toliko muzičkih i umetničkih programa. A, posetilo ga je skoro 8.000 ljudi! 

kontakt 2019 Partibrejkers foto Romana Slačala
“Partibrejkers”, Foto: Romana Slačala

Kontakt je dao odgovore na mnoga pitanja iz sfere muzičkog biznisa i muzičkog delovanja na našim prostorima. Pre svega kroz edukativne radionice, tribine, panele i, što je još važnije, pokrenuo je nova goruća pitanja. Njima će se baviti treće izdanje Kontakta. Konferencija će se održati u Cetinjskoj ulici, koja će i dalje ostati baza Kontakt priče. Ali, ove godine se širi i na Halu sportova “Ranko Žeravica”.

Grupa “Ex Revolveri” objavila spot za pesmu “S vetrom u kosi”

Kao i prethodnih godina, tu je i muzički program. A zbog najavljenih učesnika može se reći da je ekskluzivan. Zahvaljujući njemu ljubitelji koncerata #Kontakt2019 već nazivaju festivalom jedinstvenog line upa.

Grupa “Partibrejkers” nastupiće u Hali sportova “Ranko Žeravica” 22. marta.
– Pitaju gde smo – TU SMO! – poručuju “Brejkersi”.
– Sa dolaskom proleća R’n’R se vraća u grad! Posle krcatog Stadiona Tašmajdan i tri godine koncertne pauze, “Partibrejkers” konačno nastupa u Beogradu! – najavljuju iz Kontakta.
Ulaznice su u prodaji: 1.600 dinara fan pit; 1.200 dinara parter; 1.400 dinara tribine stajanje; 1.900 dinara tribine sedenje. Mogu se kupiti na prodajnim mestima Eventima, DD Ticketsa. 

VANNA: Na sceni sa Bočelijem – nastup koji se večno pamti
kontakt 2019 Eyesburn foto Srđan Veljović
“Eyesburn”, Foto: Srđan Veljović

Sutradan, takođe u Hali sportova posetioce očekuje trostruka koncertna žurka za pamčenje. Jer: “Eyesburn” u originalnoj postavi obeležava nastupom uživo 20 godina od prvog velikog beogradskog koncerta; “Goblini” će da “šiju” po staroj dobroj navici – sve će da se trese; a “Zoster” kad god dođe u Beograd, uveri se da im je svaki klupski / festivalski postor mali, te je #Kontakt2019 odlučio da njihovim nastupom upotpuni ovo odlično društvo. Ova tri benda nikada ranije nisu delila binu. Zato će na #Kontakt2019!

Ulaznice su u prodaji: Early Bird ulaznice po ceni od 900 dinara – parter stajanje; 1.500 dinara fan pit; 1.300 dinara tribine stajanje; 1.900 dinara tribine sedenje. Mogu se kupiti na prodajnim mestima Eventima, DD Ticketsa. 

ZORAN KOSTIĆ CANE: Album “Partibrejkersa” niko nije želeo da objavi pet godina
kontakt 2019 Damir Urban foto promo
Damir Urban , Foto: Promo

Budući da je Kontakt uvek regionalno opredeljen, tako će biti i sa trećim izdanjem. Prvi ekskluzivac, koji će Cetinjsku ulicu dići na noge, jeste Damir Urban. On će sa svojim bendom da se spusti u podzemlje Cetinjske, i preplaviće sve prisutne emocijama, koje #Kontakt2019 uvozi iz Rijeke. “Urban & 4” nastupiće u SubBeernom centru 23. marta. Ulaznice su već sada dostupne po ceni od 800 dinara za prvih 100 komada. Redovna cena biće 1.000 dinara, odnosno 1.300 na dan koncerta. Prodajno mesto je kafe “Šikarica” (Skadarska 22, od 16.30 do 00.00h svakog dana).

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde