Kontakt 2019: Poznat kompletan muzički program

0
152

Treće izdanje Kontakt konferencije održaće se u Beogradu od 20. do 23. marta. Ova manifestacija posvećana muzičkom biznisu.

Kontakt 2019: Poznat kompletan muzički program

Kontakt ove godine prvi put predstavlja tri programske celine, koje će okupiti veliki broj profesionalaca i ljubitelja muzike:
KONFERENCIJA – panelski i tribinski program, koji se održava u Marsh Open Spaceu i na Spratu pokriva najznačajnija festivalska pitanja i aktivnosti;
EKSPO – specijalizovani izložbeni B2B i B2C program, posvećen je festivalima i muzičkom biznisu;
MUZIČKI PROGRAM – ove godine čine koncerti u zoni Cetinjske ulice i u Hali sportova “Ranko Žeravica”.

Kontakt 2019: Treće izdanje, prošireni koncept, nove lokacije i velike muzičke priče
Trigger
“The Trigger”, Foto: Promo

Poznat je kompletan muzički program Kontakt 2019. Koncertni deo Kontakta u sredu, 20. marta, u klubu Subbeerni centar otvara hrvatski psihodelik punk bend “M.O.R.T.” i ruski sastav “ПАСОШ” (čiji je frontmen Beograđanin Petar Martić). U klubu “Elektropionir” nastupiće bendovi “The Trigger”, “S.U.S.” i “Moreuz”.

Drugog dana Kontakta, u četvrtak, 21. marta, u Subbeernom centru nastupa poznati američki muzičar Jon Spencer sa pratećim bendom “The Hitmakers”. Zajedno će izvesti Spencerove najveće hitove. Beogradska publika već je imala priliku da ga sluša u okviru njegovog poznatog sastava “Jon Spencer Blues Explosion”.

Prolećni koncert “Partibrejkersa” u Hali sportova 22. marta 2019.
Kontakt 2019: Jon Spencer i "The HITmakers" u SubBeernom centru
Jon Spencer, Foto: promo

Tokom Kontakta, u Beogradu gostuje projekat “Rijeka 2020 evropska prestonica kulture”. Za njega je osmišljen poseban umetnički program na nekoliko beogradskih lokacija. A, u “Elektropioniru” će se koncertom predstaviti kultna riječka grupa “FIT”.

Trećeg dana Kontakta, u petak, 22. marta, zvezde muzičkog programa je bend “Partibrejkers”. Oni će nastupiti u Hali sportova “Ranko Žeravica”. Tako će “Brejkersi” posle tri godine ponovo svirati za beogradsku publiku. Osim njih, istog dana u SubBeernom centru biće svirka beogradskog benda “Irie FM”, a u “Elektropioniru” grupa “Stereo banana” i “Helem nejse”.

Kontakt 2019: Bend “The Trigger” premijerno izvodi album na engleskom
kontakt 2019 Eyesburn foto Srđan Veljović
“Eyesburn”, Foto: Srđan Veljović

Poslednjeg dana manifestacije, u subotu, 23. marta, glavni muzički program održava se u Hali sportova “Ranko Žeravica”. Tada nastupaju poznate grupe “Eyesburn” (obeležava 20 godina od prvog velikog beogradskog koncerta); “Goblini”; i “Zoster”. Iste večeri u Subbeernom centru publiku očekuje nastup hrvatskog sastava “Urban&4”. A, u “Elektropioniru” poslednje večeri Kontakta nastupa bend “Stray Dogg”. Oni će pored poznatih hitova, izvesti i pesme sa hvaljenog albuma “Look At The Moon”.

Kompleti ulaznica, u ograničenom broju, u kojem se nalaze propusnice za sve programske celine i sve koncerte, mogu se kupiti po povlašćenoj ceni od 5.000 dinara (klub “Zaokret”, Cetinjska 15; i kafe “Šikarica”, Skadarska 22). Pojedinačne karte za sve koncerte su u prodaji, na svim prodajnim mestima Eventima i DD Tickets.

Kontakt 2019: Jon Spencer i “The HITmakers” u SubBeernom centru
"Partibrejkers", Foto: Romana Slačala
“Partibrejkers”, Foto: Romana Slačala

SubBeerni Centar:
20. mart: M.O.R.T. i ПАСОШ;
21. mart: Jon Spencer & the Hitmakers;
22. mart: Irie Fm;
23. mart: Damir Urban & 4;

Elektropionir:
20. mart: The Trigger, SUS, Moreuz;
21. mart: Fit;
22. mart: Stereo Banana, Helem nejse;
23. mart: Stray Dogg;

Hala sportova “Ranko Žeravica”:
22. mart: Partibrejkers;
23. mart: Eyesburn, Goblini, Zoster;

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde