Kontakt 2018: Muzička konferencija od 21. do 23. marta uz sjajne koncerte

0
205

Konferencijski program prati veliki broj koncerata i DJ programa.

Kontakt 2018U Beogradu će se od 21. do 24. marta održati drugo izdanje Kontakt muzičke konferencije. Osnovni ciljevi Kontakta su prezentacija aktuelne festivalske ponude iz regiona, povezivanje promotera, lokalnih zajednica, bendova, kao i predstavljanje uspešnih projekata iz sveta muzike. Kao i prošle godine, konferencija se održava pred nastupajuću festivalsku sezonu u našem regionu. Središnja tema ovogodišnjeg Kontakta je samoodrživost festivala.

Kontakt 2018– Na Kontaktu 2018 ćemo okupiti predstavnike najznačajnijih festivala iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore i Makedonije. Oni će kroz primere dobre prakse, inspirativne tribine, kreativne panele i javne diskusije, ukazati na nove trendove i još jasnije mapirati region kao izuzetno plodno tlo za razvoj muzičke industrije. Konferencijski program prati veliki broj koncerata i DJ programa – najavljuju organizatori. A, oni su Marsh Creative Production, koncertna agencija Odličan hrčak i Kišobran kolektiv.

Anton iz „Partibrejkersa“ predstavio samostalni album

anton-album Kontakt 2018Konferencija se održava u Cetinjskoj 15, staroj fabrici piva neposredno pored Skadarlije, koja datira s kraja XIX veka. U njoj je stvoren svojevrsni kreativni hub, koji je centar okupljanja – mesto za izlaske, izložbe, kulturne manifestacije. I – nezaobilazna tačka beogradske scene i centralno mesto svih beogradskih susreta. Lokacije Kontakta 2018 su Marsh Open Space, Elektropionir, Zaokret, Sprat, SubBeerni centar i Ljubimac. Inače, učešće na konferenciji je besplatno, a zainteresovani se mogu registrovati na kontakt@kontakt.org.rs

Kontakt 2018 muzička konferencija svečano će biti otvorena uz svirku Nebojše Antonijevića Antona i “Hevi Hipi Bejbi” (nulti dan). Biće to prvi njihov veliki beogradski koncert, i to 21. marta u Dom omladine Beograda. Krajem 2017. oni su objavili album “Rečeno, učinjeno ili ne, od toga sve zavisi!” (izdavač Odličan hrčak). A, koji je proglašen za najbolji domaći R’n’R album. Ovo će biti njegova prva promocija na koncertu – uživo!

Prednovogodišnji koncert i promocija albuma Nikole Vranjkovića

Kontakt 2018Iste večeri, organizatori su za otvaranje odabrali world music u Spratu. Tamo će nastupiti Lazar Novkov i “Frame Orchestra”. Akustični sastav “Frame Orchestra” oformljen je krajem 2010. na inicijativu Lazara Novkova, instrumentaliste i kompozitora čiju muziku ovaj ansambl izvodi. Žanrovski okvir u kojem se kreće “Frame Orchestra” su world music, postmoderna, kabare, crossover, postjazz… Dajući autentičan odgovor na pitanje o kakvoj muzici je reč, smišljen je Ka–Ka (kamerno- kafanski) muzički pravac svojstven izvedbi ovog malog orkestra. Za sada imaju dva objavljena albuma (“Godina” 2011, “The Story” 2016.) Ulaz je besplatan.

„Goblini“: Povratak koncertnim aktivnostima, a tu je i novi singl

Kontakt 2018Posle toga glavni muzički program biće u SubBeerni Centru. Tu će 22. marta koncert održati Nikola Vranjković, 23. marta “Obojeni program” i 24. marta “Kanda, Kodža i Nebojša”. Ulaznice za glavni muzički program Kontakt 2018 muzičke konferencije dostupne su u kafeu Sikarica (Skadarska 22).

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde