Konkurs za učenike osnovnih škola “Školski zeleni press 2019.”

0
118

Cilj “Školskog zelenog press-a” je da se učenici uključe u prepoznavanje dobrih i loših primera zaštite životne sredine u školi, oko škole, u svom mestu stanovanja, u okolini mesta stanovanja i njihova prezentacija putem članaka (teksta) i fotografije.

Konkurs za učenike osnovnih škola "Školski zeleni press 2019."

Već petu godinu zaredom ekološko udruženje građana “Zeleno pitanje” iz Novog Sada i dečji ekološki časois “Čuvari ravnice”, uz podršku Republičkog ministarstva kulture i informisanja organizuju konkurs “Školski zeleni press”. Na konkursu mogu da učestvuju osnovne škole iz cele Srbije pa se stoga pozivaju direktori osnovnih škola, učiteljice, učitelji, nastavnice i nastavnici da se sa svojim učenicima uključe u “Školski zeleni press 2019.” slanjem članaka i fotografija do 30. oktobra 2019.

50. Radost Evrope: Međunarodni susret dece Evrope od 2. do 5. oktobra

Cilj “Školskog zelenog press-a” je prezentacija radova na školskoj oglasnoj tabli; u školskom informatoru; na internet sajtu škole… a najbolji, najzanimljiviji, najduhovitiji, najkreativniji radovi će se publikovati u štampanom izdanju dečjeg ekološkog časopisa “Čuvari ravnice” i elektronskim izdanjima (internet i fejsbuk stranica).
U programu “Školski zeleni press“ se nagrađuju najbolji članak (do 250 reči) i foto esej (serija fotografija). I to, u četiri starosne kategorije učenika (I-II razred; III-IV razred; V-VI razred; VII-VIII razred). Radovi mogu bitni grupni (tri člana) i pojedinačni – što treba navesti u prijavi.

Detaljne informacije o pripremi radova i pravilima konkursa OVDE.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde