Božidarac: Koncert u znak sećanja na Milana Mladenovića

0
231

U beogradskom Božidarcu će se u petak, 3. novembra, održati koncert posvećen Milanu Mladenoviću i grupi “Ekatarina Velika”. Sviraće bend “Krug EKV official tribute”, u kojem su dvojica muzičara koja su svirala na albumima “EKV”. Ova grupa nastupiće i u Zagrebu 25. novembra, u klubu Metropolis.

EKV Krug Božidarac u znak sećanja na Milana Mladenovića
EKV Krug tribute bend – koncert u znak sećanja na Milana Mladenovića

Tradicionalno, Vračar Rocks u Centru za kulturu Božidarac i ove godine novembarski program započinje upravo koncertom koji slavi lik i delo Milana Mladenovića i grupe “EKV”, uz nastup autentičnog EKV tribute benda – grupe “Krug”. Bubnjar Marko Milivojević i basista Dragiša Uskoković Ćima su članovi “Kruga”. Oni su svirali na poslednjim albuma legendarne grupe “EKV”, zajedno sa Milanom Mladenovićem i Margitom Magi Stefanović. Njih dvojica će u petak 3. novembra u Božidarcu zajedno sa prijateljima iz benda “Krug EKV” održati koncert u znaku sećanja na Milana Mladenovića, na kome će svirati sve najveće hitove “EKV” u originalnim verzijama, onako kako su zvučali početkom devedesetih.

Veče posvećeno Milanu Mladenoviću u Poletu

– Najbolje “EKV” iskustvo koje danas možete doživeti! – poručuju organizatori. Ulaznice po ceni od 500 dinara mogu se kupiti u FELIX Shop, TC Sremska. A, na sam dan konecrta, na ulazu, biće 700 dinara.

EKV tribute krug promo
“Krug”, EKV tribute bend, Foto: Promo

Bend “Krug” nastao je pre desetak godina kao fuzija muzičara koji su više od dve decenije na muzičkoj sceni Beograda. Zajednička im je ljubav prema muzici i umetnosti. I svi dele veliko poštovanje prema jednom od najvećih rokenrol bendova na ovim prostorima, koji ih je inspirirao u raznim fazama života. Motivisani su željom da sačuvaju sećanje na “Ekatarinu Veliku”.

PETAR PECA POPOVIĆ: Operacija kao tehnički pregled

– U centru za kulturu Božidarac održaćemo koncert u znak sećanja na Milana Mladenovića, na ovaj kultni bend i njegove članove koji su nas prerano napustili. Motiv nam je da damo doprinos u očuvanju sećanja na Vda, Milana, Bojana, Margitu. I, da iako svesni njihove potpune nezamenljivosti, pružimo mogućnost mladim naraštajima koji nisu mogli EKV da čuju uživo, da deo tog duha osete na koncertu u našem izvođenju muzike koju svi volimo. A, starijim generacijama da obnove sećanja. Nastupe doživljavamo kao privilegiju – da sa gostima na bini, prijateljima i publikom podelimo našu fascinaciju sa svim tim genijalnim ljudima i njihovim idejama – kažu članovi grupe “Krug”.

„Lačni Franz“ 22. decembra u Domu omladine

Posle Beograda, “Krug” će nastupiti i u hrvatskoj prestonici. U zagrebačkom klubu Metrolopis imaće svirku 25. novembra, ulaznice u pretprodaji se mogu kupiti po ceni od 55 kn, a na dan koncerta biće 70 kn.

EKV Krug Zagreb u znak sećanja na Milana MladenovićaČlanovi “Kruga” su:
* Bubnjar Marko Milivojević bio je član originalne postave grupe “EKV”. U bend je došao 1991. godine, svirao je na albumima “Dum Dum” i “Neko nas posmatra”, kao i live “Kao u snu”. Pre “EKV” svirao je u “Partibrejkersima”, kasnije u grupama “Električni orgazam”, “U škripcu”, “E-play” i “Vlado Divljan & Old Stars Band”.

* Bas gitarista Dragiša Uskoković Ćima bio je takođe u orinalnoj postavi “EKV”. Pre toga je svirao u grupi “Sirova koža” i snimio veliki broj projekata za različite izvođače. U “EKV” je došao 1991. godine, svirao je na albumu “Neko nas posmatra” i live “Kao u snu”. Takođe i na velikom broju živih svirki u tom periodu.

* Pevač i gitarista Nemanja Dašić svira u “Vampirima”.

* Klavijaturista Dejan Tomović Tomke je sarađivao sa brojnim beogradskih bendova, svirao je u “Vampirima”. Učestvovao je i u autorskom projektu njujorškog (hip-hop power rock) benda “Cypha’z god’z”.

Zakazan još jedan koncert „Čorba se čuje i bez struje“ u Beogradu

Milan Mladenović (21.09.1958 – 05.11.1994) je ostao simbol jednog vremena, autentični predstavnik zdravog rokenrola, koji se izrodio iz nezdravih društvenih i političkih okolnosti. Milan i “EKV” su simbol mnogih generacija, a sećanje na njega ne bledi.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde