Koncert Kornelija Bate Kovača “U inat sedamdeset petoj”

0
247

Biće izvedene brojne poznate numere, hitovi domaće muzike, a među specijalnim gostima su Sergej Ćetković, Marija Šerifović, Dušan Svilar, Lepa Brena i drugi.

Kornelije Bata KovačKornelije Bata Kovač, priznati srpski kompozitor, pijanista i aranžer održaće koncert pod nazivom “U inat sedamdeset petoj”. Koncert će biti održan u ponedeljak 8. maja na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu. Na programu će biti neke od njegovih najlepših pesama kao što su “Stanica Podlugovi”; “Jedna zima s Kristinom”; “Milo moje”; “April u Beogradu”; “Zvao sam je Emili”; “Ti si mi u krvi”; “Jutro će promeniti sve”… Kao specijalni gosti, nastupiće Sergej Ćetković, Marija Šerifović, Dušan Svilar, Saša Vasić, Lepa Brena, Tanja Banjanin i drugi.

Na Kolarcu održan jedinstven događaj – prvi koncert u mraku

Bata Kovač, koji je rođen 1. januara 1942. godine u Nišu, svoju veoma uspešnu karijeru započeo je 1961. godine. U periodu od 1966. do 1968. godine bio je član čuvenih sarajevskih “Indeksa”, a potom u Beograd osniva “Korni grupu”, koja je 1974. predstavljala tadašnju SFRJ na “Pesmi Evrovizije” sa kompozicijom “Moja generacija”.

Ivo Pogorelić odabira klavir za koncert na Kolarcu

Osim za pomenute grupe, napisao je brojne hitove i za razne zvezde domaće pop scene Zdravka Čolića, Oliveru Katarinu, Biseru Veletanlić, Nedu Ukraden, Mikija Jevremovića… Mnoge Kovačeve kompozicije ostavile su neizbrisivi trag u jugoslovenskoj pop muzici, a neke od njih snimljene su u više verzija i otpevane na stranim jezicima. Pisao je muziku za pozorište, filmove i televiziju. Komponovao je i muziku za predstavu “Dama s kamelijama”, po romanu Aleksandra Dime sina, u režiji Juga Radivojevića, koja se već nekoliko sezona sa velikim uspehom igra u Narodnom pozorištu.

E.A. /Narodno pozorište

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde