Koncert italijanske pijanistkinje Alesandre Čeleti u Muzičkoj galeriji Kolarca

0
29

U Beogradu Alesandra Čeleti će predstaviti i svoj materijal sa albuma koji izlazi na vinilu, pod nazivom #cellettiblue .

Koncert italijanske pijanistkinje Alesandre Čeleti u Muzičkoj galeriji Kolarca 25. februara
Alesandra Čeleti, Foto: Promo

Poznata italijanska pijanistkinja i kompozitor, Alesandra Čeleti, održaće koncert 25. februara u Muzičkoj galeriji Kolarca (Studentski trg br. 5). Ona će izvesti kompozicije čiji su autori Erik Satie i Gurdjieff / De Hartmann, kao i nekoliko dela čiji je ona autor.

Oleg Kirejev i Vasil Hadžimanov na Kolarcu 28. februara

Ulaz je slobodan, ali je broj mesta ograničen tako da se prisustvo koncertu može obezbediti prijavljivanjem na sajtu Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu. Koncert se održava u Srbiji kao deo brojnih kulturnih, naučnih i ekonomskih manifestacija povodom obeležavanja 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Italije i Srbije i 10 godina od uspostavljanja strateškog partnerstva između Rima i Beograda.

Alesandra Čeleti, Foto: Promo
Alesandra Čeleti, Foto: Promo
Nemanja Radulović objavio album “Bajka”

Čeleti je predstavnica avangarde u klasičnoj muzici. Poznata je po izvođenjima dela autora među kojima su: Erik Satie; Claude Debussy; Maurice Ravel; Baldassarre Galuppi; Gurdjieff / De Hartmann; John Cage i drugi. Nastupala je širom sveta, u zemljama Evrope, Afrike, Azije i Amerike. Poznata je i po svom koncertnom performansu širom Italije “Piano piano na putu”, čime je organizovala besplatne putujuće koncerte na pozornici na kamionu. Neobična turneja u kojoj emocije jedne umetnice i njen klavir prelaze hiljade kilometara i gde ona svira na prelepim mestima u skrivenim delovima Italije, postala je deo dokumentarnog filma koji je osvojio i nekoliko nagrada na festivalima.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde