Koncert grupe “Eyot” 21. marta u novosadskom “Studiju M”

0
35

Niški bend postigao je ono najteže u muzici – ima svoj zvuk, prepoznatljiv svuda u svetu. Negde između roka i džeza, klasične i ambijentalne muzike, impresionizma i eksperimenta, oni povezuju različite stilove u jake i kompaktne kompozicije, naglašene emotivnosti.

Koncert grupe "Eyot" 21. marta u novosadskom "Studiju M"

Jedan od najoriginalnijih i najuspešnijih bendova savremene muzičke scene, “Eyot”, nastupiće u Velikoj sali “Studija M”, u Novom Sadu u subotu 21. marta (20h). Na istoj sceni bili su i pre godinu kada su publici priredili nezaboravan događaj.
Ulaznice su u prodaji na svim Gigstix prodajnim mestima po ceni od 800 dinara i 1.000 dinara na samom ulazu na dan koncerta.

Album “Innate” niškog benda “Eyot” objavljen u Japanu
Koncert grupe "Eyot" 21. marta u novosadskom "Studiju M"
Foto: Zoran Kiki Radosavljević

Karijera grupe “Eyot” već spade u izuzetne. Objavili su četiri albuma, sve za inostrane izdavačke kuće, i nastupili u više od 20 zemalja širom sveta, što je neverovatno postignuće za bilo koji domaći sastav, a posebno onaj koji svira džez. Sjajno prihvaćeni od publike i muzičke kritike gde god da dođu, stekli su reputaciju jednog od najzanimljivijih evropskih instrumentalnih sastava u poslednjoj deceniji. Njihovi koncerti izuzetan su doživljaji. Uvek su ispunjeni posebnom energijom koja slušaoca vodi daleko po horizontima naglašene osećajnosti.

“Eyot” je pobednik takmičenja Umbria Jazz Balkanic Windows 2009. godine, kao i MIDEM OFF Showcasea (Kan, Francuska), 2012. Učestvovali su na brojnim značajnim manifestacijama širom sveta – Cully Jazz Festival (Švajcarska); Garana Jazz Festival (Rumunija); Dubai Jazz Festival (Ujedinjeni Arapski Emirati); DOK fest Munchen (Nemačka); Hong Kong International Jazz Festival (Hong Kong); Vicenza Jazz (Italija); Jarasum International Jazz Festival (Južna Koreja); kao i u klubovima u Londonu, Parizu, Cirihu, Berlinu, Jokohami, Moskvi, Šangaju…

BDŽF: Niški “Eyot” i skandinavski džezeri otvorili festival
Koncert grupe "Eyot" 21. marta u novosadskom "Studiju M"
Foto: Zoran Kiki Radosavljević

Do sad su objavili albume: “Horizon” (Ninety and Nine Records/Constantinus, 2010); “Drifters” (Neuklang, 2013); “Similarity” (Ninety and Nine Records, 2014); i 2019. “Innate”, za inostrano (Ninety and Nine Records) i srpsko tržište (Metropolis Jazz). Muziku i aranžmane za “Innate” potpisuju Dejan Ilijić i “Eyot”, a snimatelj je bio legendarni Stiv Albini, u čikaškom studiju “Electrical Audio”. Sadrži sedam kompozicija koje nude savršenu mešavinu starog i novog, Istoka i Zapada, oslanjenu na folklor Balkana, po čemu je “Eyot” između ostalog postao prepoznatljiv od trenutka stupanja na scenu 2008. godine.

Članovi benda “Eyot” su: Dejan Ilijić (klavir); Slađan Milenović (gitara); Marko Stojiljković (bas); i Miloš Vojvodić (bubnjevi).

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde