Koncert Gorana Karana 6. novembra u Kombank dvorani

0
55

Pevač je pozvao publiku da izglasa 10 pesama koje će izvesti na koncertu.

Koncert Gorana Karana 6. novembra u Kombank dvorani

Nakon uspešnog beogradskog koncerta decembra 2018. u Kombank dvorani, proslavljeni splitski tenor Goran Karan i ove godine vraća se na Veliku scenu ovog kultnog prostora srpske prestonice. Novi datum rezervisan za Beograđane je 6. novembar (20h), kada će pevač nastupiti sa svojim “Vagabundo bendom”. A, onda će i zapevati hitove “Vagabundo”; “Kad zaspu anđeli”; “Ako to je sve”; “Gorko more”; “Lipa si lipa”; “Par je božji dar”… Karte za novembarski beogradski koncert Gorana Karana su u prodaji na blagajni Komabank dvorane i svim prodajnim mestima Ticketsa.

“Teška industrija” i Goran Karan predstavili novu verziju pesme “Nikola Tesla”

Goran je rođeni Beograđanin i jedan od najnagrađivanijih hrvatskih pop pevača i kantautora. Takođe je i veliki humanista. Ove godine postao je vlasnik prestižne nagrade “Porin” za album “Glas juga”, a osvojio je i Gran Pri Splitskog festivala sa pesmom “Kuća naše pesme”. Autor muzike i stihova za ovu pesmu je sam Goran, a u numeri pevaju još i Tedi Spalato i ansambl “Sveti Juraj HRM”.

Priča o pesmi “Šta bi dao da si na mom mjestu”
Koncert Gorana Karana 6. novembra u Kombank dvorani
Foto: Promo

Uoči koncerta na mestu gde je i pre 15 godina održao svoj prvi beogradski solo koncert, Karan svoju publiku poziva da izglasa 10 pesama, bez kojih, kako kaže, koncert ne može biti održan. U te svrhe otvorena je posebna e-mail adresa: nasa.pjesma@yahoo.com
Poštovaoci muzike su pozvani da na priloženu adresu pošalju svoj predlog, samo jedne omiljene pesme koju žele da čuju koncertne večeri, uz kratko objašnjenje zašto baš nju. Kako pevač kaže, da bi ovaj koncert u Kombank dvorani zaista bio unikatan, odlučili su se da poslušaju i glas publike:

Kako je nastala pesma “Cesarica”

– Jer, lipi moji, vi ste ti ljudi koji su pjesmama koje pjevam udahnuli život svojim poljupcima, vi ste ih izabrali da budu zvučna slika vaših ljubavi. To je meni osobno, najveća nagrada i najljepši dio ovog mog poziva. Hvala vam na povjerenju koje ste mi dali, na tome da budem pjesmom s vama u vašim najintimnijim trenucima. Puštajući moju muziku u vaš život, zaslužili ste mogućnost da izaberete što će se pjevati te večeri u Kombank dvorani. I zato vam, čista srca i dobre volje, otvaramo vrata ovog našeg programa. Evo vam prilike, hrabri moji poštovatelji ljubavi i kolege ljubavnici i ljubavnice, sada vi recite koja je baš ona – vaša pjesma. Vi odlučite bez kojih 10 pjesama ovaj koncert ne može! A “Vagabundo band” i ja ćemo s velikim guštom odsvirati vaših najdražih 10, prema vašim glasovima.

“Pozitivan primjerak”, duet Zdenke Kovačiček i Remi

On naglašava da dobra volja obožavaoca i diskrecija idu zajedno, te da neće spominjati imena, mesta i datume, koji publiku vezuju za njegove pesme.
– Dragi ljudi, vaš doživljaj mojih pjesama je meni kao čovjeku najbitniji dio ove naše duge i dobre veze. To mi pomaže da vas upoznam i da vas bolje razumijem. Ta vaša doživljena čuda čine da bolje pišem i bolje pjevam za vas. Putujući uz svoje pjesme, svakim novim danom svog života s radošću otkrivam da su, iako pjevaju o mojim osjećajima i iskustvima, te pjesme zapravo, puno više od toga. One su moja služba vašoj ljubavi. Zato, neka ta posebna noć u Kombank dvorani bude prilika za stvaranjem novih dragih uspomena. Vidimo se 6. novembra! – poručuje Karan.

Goran Karan predstavio spot za pesmu “Moja košulja”

Goran Karan je tokom svoje karijere objavio brojne singlove koji su osvojili vrhove top lista, kao i niz nagrada i priznanja. Ostvario je i duete sa eminetnim izvođačima, kako iz zemlje, tako i iz sveta. Kao cenjeni hrvatski muzičar i prepoznatljiv vokal, sarađivao je sa Arsenom Dedićem; Oliverom Dragojevićem; Kemalom Montenom; Zdenkom Runjićem; Rajkom Dujmićem i mnogim drugima…

Duet za punoletstvo prijateljstva: Severina Kojić i Petar Grašo snimili “Unaprijed gotovo”

Karan je takođe tokom karijere dobitnik najprestižnijeg hrvatskog muzičkog priznanja “Porin”, i to u tri kategorije: za “Najbolji album zabavne muzike”; za “Najbolju mušku vokalnu interpretaciju”; i “Najbolju vokalnu saradnju” – duet sa Oliverom Dragojevićem. Na Pesmi Evrovizije 2000. godine predstavljao je Hrvatsku i osvojio deveto mesto sa pesmom “Kad zaspu anđeli”. Učestvovao je na Festivalu svetskih kultura, održanom na Olimpijskom stadionu u Berlinu 2011. Njegova pesma “All the Colours of the Rainbow” izabrana je za tematsku pesmu i središnji događaj festivala.

ZORAN SIMJANOVIĆ: Kako je nastala muzika za “Grlom u jagode”, “Nacionalnu klasu”, “Maratonce”…

Karan je uz Nenada Nena Ninčevića autor mjuzikla “Naša bila štorija”, jedinstvenog scenskog i diskografskog dela. U stvaranju ove originalne muzičke priče učestvovalo je četrdesetak izvanrednih umetnika, među kojima su Severina, Danijela Martinović, Giuliano, Tedi Spalato, Nenad Šiškov, Nikša Bratoš i mnogi drugi.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde