Koncert Bojane Vunturišević u “Parobrodu”

0
121

Bojanu Vunturišević mnogi znaju kao nekadašnju pevačicu pop atrakcije “Svi na pod”, međutim njen solo album “Daljine” mnogi su ocenili kao najveće ovogodišnje audio iznenađenje. Pesmama “Kese etikete” i “Daljine”, uz melanholični zavodljiv glas i “bitter sweat” zvuk, kako su ga recenzenti okarakterisali, pevačica je vrlo brzo osvojila srca slušalaca.

koncert bojane vunturišević u parobroduUpravo zato UK “Parobrod” je odlučio da koncert Bojane Vunturišević otvori sezonu nove serije koncerata i ugosti beogradsku publiku. Uz malu napomenu – da je broj karata ograničen. Ulaznice za koncert mogu se nabaviti po ceni od 400 dinara, od 27. novembra. A, “Parobrod” je jedna od značajnijih referentnih tačaka savremene pop kulture u srpskoj prestonici. U ovoj usnovi kulture se nalaze bioskop, džez klub i kamerni koncertni prostor – klavir hol Arsena Dedića.

Bojana Vunturišević objavila dva spota za pesmu „Noćni program“

“Parobrod” je prethodnih godina u dve edicije, kroz 13 studijskih koncerata, za po 100 gledalaca, producirao dva izdanja. To su unplugged CD i vinil “Pijanisti pop jazz klasici” LP kao svojevrsnu nacionalnu fonogramsku kulturnu baštinu. Oni nastavlja sa trećom edicijom “Ženski pop i džez vokali – u klavir holu Arsena Dedića”. Krajem godine, tačnije 14. decembra, studijskim session koncertom Bojane Vunturišević sa prijateljima i saradnicima počinje nova koncertna sezona u “Parobrodu”. Kao uvertira za 2018. A, posle ovog koncerta najavljuju još najmanje pet sličnih događaja. Izvođači će biti, kako kažu, imena koja su cross over od alternative preko mainstreama do džeza.

Spot za „Vetar u kosi“ Bojane Vunturišević – da isprati leto i dočeka jesen

Ceo projekat će do kraja naredne godine, u saradnji sa izdavačkom kućom Multimedia music, biti pretočen u antologijski izbor – novu ploču kao reminiscenciju na pop kulture bolje prošlosti; reafirmiraciju savremenog trenutka; i reintegraciju zajedničkog kulturnog prostora.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde