Koncert benda “Texas Flood” 28. februara u Domu omladine Beograda

0
74
Koncert benda "Texas Flood" 28. februara u Domu omladine Beograda

Jedan od najboljih srpskih rock-blues bendova održaće dugo očekivani samostalni koncert u Beogradu.

Koncert grupe “Texas Flood” zakazan je za 28. februar u Domu omladine Beograda. Bend koji je u prestonici kao i širom Srbije, poznat po vrhunskim svirkama na festivalima i u klubovima, na prvom velikom samostalnom koncertu priprema poseban muzički užitak za sve iskrene ljubitelje roka i bluza. Podršku će im dati i specijalni gosti, među kojima će biti proslavljeni muzičari i autori koji izuzetno cene rad grupe “Texas Flood”.

Promovisan album “Tražim ljude kao ja” grupe “Texas Flood”

“Texas Flood” je prošle godine objavio prvo izdanje na srpskom jeziku. Na njemu se pored autorske pesme nalaze bluz obrade hitova jugoslovenskih rok legendi, od “Azre” do “Pop mašine”. Album “Tražim ljude kao ja” predstavlja poziv na povratak pravim muzičkim vrednostima i uzorima. Rok legende poput Džonija Štulića, Gorana Bregovića, Roberta Nemečeka, Zorana Predina, Dade Topića i Janeza Bončine su prezadovoljni novim odelom svojih pesama, koje su skrojili Nenad Zlatanović i Vladimir Golubović. Zajednička je ocena da su upravo ovi aranžmani dali novi identitet i vrednost starim rok hitovima.

Grupa “The Bite” objavila drugi studijski album “Chains”
Koncert benda "Texas Flood" 28. februara u Domu omladine Beograda
Nenad Zlatanović, Foto: Live Production

– Ideja za ovaj projekat potekla je od našeg cenjenog rok publiciste Pece Popovića. Presrećni smo zbog svih komplimenata koje smo dobili od autora pesama. Ovim albumom smo odali počast našim muzičkim herojima i uzorima sa ovih prostora. Na svoj način smo se zahvalili i onima koji su još muzički aktivni i onima koji to nisu. Pre svega, imali smo potrebu da podsetimo na postojanje ovih velikih pesama, da im damo novu, našu energiju, da ih osvetlimo jednim potpuno novim svetlom i zvukom i da ih predstavimo publici koja je mlađa od njih, a to ćemo najbolje uraditi na koncertu! – izjavio je Nenad Zlatanović a.k.a Mr Swagger, frontmen benda “Texas Flood”.

Bend “Ana & The Changes” objavio album i najavio beogradski koncert

U recenziji albuma “Tražim ljude kao ja” publicista Petar Peca Popović je napisao: “Neša je od svetih pesama moje generacije napravio ličnu molitvu za svoje pokolenje. Sve vreme on začarava izabranu pesmu, šaljući je u vaš privatan posed, kako biste čuli dodatnu poruku te sedme žice njegove gitare.”

Bend “Texas Flood” postoji od 2004. Do sada su imali preko 1.000 nastupa na festivalima i u klubovima u zemlji i regionu. Nenad Zlatanović je za 15 godina rada stekao reputaciju jednog od vodećih gitarista u Srbiji. Sarađivao je i nastupao i uz velike svetske muzičare, kao što su: “ZZ Top”; Beth Hart; Ana Popović; Billy Gibson; Stan Webborn… Mentor mu je bio proslavljeni bluz muzičar Ian Siegal.

Karte za beogradski koncert, po ceni od 900 dinara, mogu se kupiti on-line i na svim prodajnim mestima Ticketsa.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde