Božidarac: Koncert benda “Gift” sa prijateljima u čast Dejvida Bouvija

0
58

Kao specijalni gosti nastupiće neki od naših najpoznatijih muzičara, na koje je Bouvi imao veliki uticaj.

Božidarac: Koncert benda "Gift" sa prijateljima u čast Dejvida Bouvija

U petak, 15. novembra, od 20h u Božidarcu održaće se koncert u čast Dejvida Bouvija u izvođenju benda “Gift” i njihovih prijatelja. Pre dve godine “Gift” je na istom mestu izveo Bouvijev repertoar, a u tome su im pomogli Srđan Gojković Gile; Dejan Cukić; Bojana Stamenov; i “Wonder Strings”. Ko će se ovoga puta sa njima pojaviti na bini članovi benda ne žele da otkriju. Kako kažu, žele da se sva pažnja posveti Bouviju u čiju slavu se koncet i organizuje. Jovan Matić, frontmen “Gifta” obećava da će njegova grupa dati sve od sebe da repriza nadmaši premijeru.

Rock opera 2: Publika bira jednog od solista koncerta u Sava centru

Dejvid Bouvi (David Bowie) je definitvno bio jedna od najzanimljivijih ličnost pop kulture, toliko sveopsežan da je zadobio simpatije vrlo širokog spektra obožavaoca, od onih najaltentovanijih zaljubljenika u umetnost, preko okorelih rokera do ljubitelja pop muzike. U muzičkom svetu gotovo da nema muzičara na kojeg Bouvi nije barem malo uticao. Mnogi ga pamte i kao glumca iz filmova i pozorišnih predstava. Mnogi se slažu da je bio mudra, talentovana i draga osoba.

Heart Rock Fest 2019: Prikupljen novac za Natašinu protezu
Božidarac: Koncert benda "Gift" sa prijateljima u čast Dejvida Bouvija
“Gift”, Foto: Facebook / GIFT

“Gift” će na koncertu u Božidarcu napraviti i izvesti sa prijateljima presek hitova Dejvida Bouvija – “Space Oddity”; “Starmen”; “Changes”; “Ziggy Sturdust”; “Man Who Sold The World”; “Sorrow”; “Heroes”; “Ashes To Ashes”; “Let’s Dance”… do poslednjeg “Blackstar”.
Za zagrevanje biće zadužen “Elektromattik” – novi bend sastavljen od iskusnih muzičara. Ova grupa donosi autentični rock zvuk, a ko su članovi..saznaće svi koji dođu u Božidarac.

Doktor za rokenrol: U izradi dokumentarac o Miliću Vukašinoviću

Ulaznice se po ceni od 500 dinara mogu nabaviti u “Felix Shopu” (TC Sremska) i u Božidarac cafeu. Na ulazu pred koncert karte će biti 600 dinara.

Evo kako je bilo pre dve godine na svirci “Gifta” u Božidarcu:

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde