Bitef Art Cafe: Koncert Astrid Kuljanić 5. jula na Kalemegdanu

0
125

U četvrtak, 5. jula, na Kalemegdanu biće priređen jedinstven koncert koji spaja različite muzičke meridijane.

Astrid Kuljanić bitef art cafeU Bitef Art Cafe dolazi Astrid Kuljanić, eklektična hrvatska pevačica i kompozitorka sa stalnom adresom u Njujorku. Poznata je po raznolikosti stilova i vokalnih tehnika, kojima u trenu očara slušaoce širom Amerike i Evrope gde aktivno nastupa.

Bajkovit nastup švedskog benda „Koop Oscar Orchestra“ na Kalemegdanu

Ljubav prema džezu odvela je ovu umetnicu na magistarske studije na prestižnu akademiju Manhattan School of Music. Tu se posvetila komponovanju, istraživanju mogućnosti live elektronske vokalne muzike, aranžiranju i proučavanju brazilske i indijske muzike. Učila je od velikana kao što su Gretchen Parlato, Kate McGarry, Dave Liebman, Jim McNeely, Samir Chaterjee… i Rogerio Boccato, koji joj se pridružio kao perkusionista njenog novog sastava “Astrid Kuljanic Transatlantic Exploration Company”.

LENA KOVAČEVIĆ: Snažan duh nam danas treba više nego ikad

U 2017. objavili su album “Riva” za “One Trick Dog Records” uz rasprodatu koncertnu promociju u hramu zvuka – “Carnegie Hallu”. Njena misija da spaja najrazličitije kulture kroz muziku i umetnost u širem smislu podstakla je da utemelji Crescendo Music Festival na ostrvu Cres. Ova manifestacija već 10 godina okuplja internacionalne i lokalne muzičare i umetnike.

Josipa Lisac proslavila 50 godina karijere i promovisala album

Astrid na balkanskoj turneji prate vrsni američki muzičari: Ben Rosenblum (harmonika), Mat Muntz (bas gitara) i Vicente Hansen (bubnjevi). Ulaz u Bitef Art Cafe je slobodan!
PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde