Nikola Pejaković Kolja ponovo nastupa u Novom Sadu

0
130

“Sviraćemo u Novom Sadu svaki mesec, to nam je u planu”, rekao je Kolja na decembarskom koncertu u legendarnom Studiju M.

Nikola Pejaković Kolja ponovo nastupa u Novom Sadu

Tako, uz malu januarsku pauzu, Nikola Pejaković ponovo nastupa u ovom gradu. Sledi 8. februara (20h) drugi novosadski koncert na kome Kolja promoviše album “4 prsta”, u Studiju M. Ulaznica se može nabaviti preko Gigstixa i košta 1.200 dinara.

Nikola Pejaković Kolja “zapalio” Kombank dvoranu

Kultni autor, gitarista i pevač Nikola Pejaković Kolja objavio je minulog leta album “4 prsta” (izdavač Long Play). To je pozamašna zbirka od čak 19, u bluzu utemeljenih, ali ipak žanrovski raznolikih, kompozicija.

Nikola Pejaković Kolja "zapalio" Kombank dvoranu
Foto: Nemanja Đorđević

– Ovaj album je pun muzike! Duboko je zarezao u muzičku prošlost, svest i stanje mog producenta, gitariste i prijatelja Voje Aralice i mene, tako da ga ja, zaista, posmatram kao moj ključni i najbolji album… Želim da ovo izdanje dođe do ljudi i da se sluša. Ranije, nisam baš puno mario za to – ističe Kolja.

Pesmom “Svaku noć je isti mrak” Nikola Pejaković Kolja najavio novi album

Na albumu “4 prsta” su sa strašću odsvirane bluzične numere “Starost neće nikoga da čeka”; “Došla si kasno”; “Slika pokojnog druga”… zatim Kolja zna da poleti u soul-pop “Nema me bez nje”; ili uspori sa laganom “Uzmi ovu pesmu”; i reflektivnom “Život je san”… čak skrene u pevanje na engleskom u “Land of Hope”; ili iznenadi sa tri, gudačima obojena, instrumentala. Na novom izdanju Kolja iznenađuje komponovanjem muzike na stihove velikog srpskog pesnika Jovana Jovanovića Zmaja (1833-1904).

“Haljinica boje lila” – kafanski hit reditelja rokera

U Koljinom bendu su uz gitaristu Voju Aralicu; i klavijaturista Ivan Aleksijević Pančevac; kontrabasista Milan Pavković; i bubnjar Duca Ivanišević.

Poznat kao scenarista, reditelj i glumac, Kolja se na muzičkoj sceni predstavio albumima “Mama, nemoj plakati” (2001); “Kolja” (2009); i
“Grobovlasnici” (2013).

E. A.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde