Koncertni omaž “Nevernih beba” Neši Leptiru na Dan zaljubljenih

0
27

Tradicionalni koncert koji grupa “Neverne bebe” već devet godina održava u sali Centra za kulturu u Pančevu, ovog 14. februara će imati još jedan posebno emotivan momenat.

Koncertni omaž "Nevernih beba" Neši Leptiru na Dan zaljubljenih

Uz brojne novine na repertoaru i pesme koje bend na koncertima ne izvodi često, Milan Đurđević, frontmen “Nevernih beba”, najavljuje premijerno izvođenje pesme “Suze sa zvezda padaju”. Ona je urađena na poslednji tekst Nenada Radulovića – Neše Leptira. Ovu pesmu koju je prerano preminuli muzičar napisao na bolničkom receptu, nekoliko dana pred smrt, porodica je čuvala 29 godina.

“Neverne bebe” snimile “Suze sa zvezda padaju”, poslednju pesmu koju je napisao Neša Leptir

Spot oslikava jedan od poslednjih dana Nešinog života. Na tajnom odlasku iz bolnice, uz pomoć mističnog prijatelja, dečaka koga glumi 14-godišnji Nikola Radulović, sin Nešinog brata, i budući glumac. Neša radi stvari koje je voleo: vozi plavi bicikl široko raširenih ruku, sanjari pored vode, obilazi pozorište “Dadov” i, kako je govorio, svoju drugu kuću, Radio Beograd.

Izuzetno emotivno, Nešin lik je dočarao jedan od najpopularnijih glumaca mlađe generacije Bojan Perić. On u spotu nosi originalnu garderobu – Nešin sat, čita knjigu koju je poslednju pročitao u bolnici “Tibetansku knjigu mrtvih”.

“Neverne bebe” objavile spot za pesmu “Doria”

– Ovaj trenutak je za mene mnogo više od jedne pesme i trenutne inspiracije. Ovo je pre svega omaž velikom umetniku, ali i način da se vratimo pravim vrednostima i onima čija je identifikacija njihovo delo. Pesma je, uz podsećanje na Nešinu tragičnu sudbinu i prerani odlazak, velika poruka života i radosti jer je on u sebi nosio i nesebično delio baš to, potpuno autentično i iskreno. Velika je to odgovornost ali i čast koju smo dobili na poverenje od porodice Radulović! – kaže Đurđević.

suze sa zvezda padaju neverne bebe neša leptir
Koncertni omaž "Nevernih beba" Neši Leptiru na Dan zaljubljenih
Nenad Radulović – Neša Leptir
Bojan Perić među Štrumpfovima

Nenad Radulović, popularni Neša Leptir, preminuo je 12. februara 1990. u 31. godini. Iza sebe je ostavio vanvremenske hitove koje i danas vole sve generacije – “Grudi moje balkanske”; “Nataša”; “Jeleni umiru sami”; “Taksi”; “Vrati se”; “Srce od meda”…

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde