K’o lepi san: Ćerke ispunile želju Predraga Cuneta Gojkovića

0
205

Predrag Cune Gojković, intepretator sevdalinki, narodnih, starogradskih i meksikanskih pesama, legenda domaće muzičke scene, napustio nas je 2017. godine.

K'o lepi san: Ćerke ispunile želju Predraga Cuneta Gojkovića

Katarina i Nataša, ćerke Cuneta Gojkovića, trajno su ovekovečile očevu želju. One su u Klubu RTS-a predstavile album “K’o lepi san”, koji je objavio PGP RTS. Na ovom CD-u je 14 kompozicija koje su zajedno otpevali otac i ćerke.
Projekat “K’o lepi san” potekao je od novosadskog advokata Vladimira Vave Horovica, velikog prijetelja Predraga Cuneta Gojkovića. Jednom prilikom, pevač mu je rekao da ima neostvarenu želju da snimi muziku sa svojim ćerkama Natašom i Katarinom. Najzad, eto, to je ispunjeno.

Napustio nas je Predrag Cune Gojković, legenda narodne muzike
K'o lepi san: Ćerke ispunile želju Predraga Cuneta Gojkovića
Katarina i Nataša, Cunetove ćerke, Foto: RTS

– Reč je o neobičnom umetničkom eksperimentu, koji u sferi muzičkih izdanja predstavlja jedinstven pionirski poduhvat. Ovim albumom smo Nataša i ja trajno ovekovečile ispunjenje očeve želje i s radošću ćemo je podeliti sa svima – svima koji slave život i ljubav, u svim njenim oblicima i cene značaj muzike za kvalitet naših života! – rekla je Katarina na promociji.

– Imaćete priliku da neke pesme čujete prvi put u višeglasju. Nekoliko pesama je otpevala moja sestra Nataša. I to je bio poseban doživljaj. Čista emocija, to je bila ideja koja nas je sve vodila, sve nas koji smo živeli sa ovom pričom! – navela je glumica.

Spomenik glumici Zlati Petković u njenom rodnom Svrljigu
K'o lepi san: Ćerke ispunile želju Predraga Cuneta Gojkovića
Na promociji albuma “K’o lepi san” u Klubu RTS-a, Foto: RTS

Gostujući u “Beogradskoj hronici”, Katarina je parafrazirala kompozitora Aleksandra Duina, rekavši da album treba slušati otvorene duše i srca. Navela je i da je promocija u Klubu RTS-a bila veoma emotivna.
– Na prvom mestu zbog toga što su na promociji govorili ljudi koji su sa mojim ocem puno toga proživeli u životu. Emotivno je bilo i zato što su se tu našli gosti koji nisu samo naše kolege već prijatelji i deo te velike porodice – istakla je Katarina.

Napustila nas Dubravka Nešović, vedra dama moćnog alta

Predrag Gojković je bio jedan od najvećih pevača izvorne i starogradske muzike. Cune je za muzički arhiv Radio Beograda snimio preko 1.000 pesama izvorne narodne muzike, kao i meksikanskih i evergrin numera.
Ostaće zapamćen po izvođenju pesama “Kafu mi, draga, ispeci”; “Janičar”; “Sonja”; “Dunave, moje more”; “Zapevajte, pesme stare”; “Stani, stani, Ibar vodo”…
– Najbolji interpretator koji se rodio na ovim prostorima! – opisivao ga je veliki Đorđe Marjanović.

E. A. / Izvor: RTS

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde