Kanda, Kodža i Nebojša: Koncert povodom 10 godina od objavljivanja albuma “Deveti život”

0
84

Grupa “Kanda, Kodža i Nebojša” nastupiće 19. oktobra u Beogradu.

Grupa "Kanda, Kodža i Nebojša" nastupiće 19. oktobra u Beogradu.Koncertom u “Elektropioniru” obeležiće 10 godina od objavljivanja albuma “Deveti život”.
– Već deset godina žive “Deveti život”, pa su odlučili da tim povodom prekinu stvarnost koncertom za desetogodišnjicu jednog od svojih najuspešnijih izdanja. Pripremaju poseban ugođaj – najavljuju organizatori.

„Kanda Kodža i Nebojša“ snimili spot za pesmu „Letnji dan“

Grupa "Kanda, Kodža i Nebojša" nastupiće 19. oktobra u Beogradu.– Dugo nismo svirali veći deo “Devetog života”. Naslovna pesma, “Prekidi stvarnosti” i ponekad “Crveni konji” su do danas ostale neizostavne u koncertnom repertoaru, a ostatak albuma mislim da nismo svirali u ovoj deceniji. Nekoliko pesama smo izveli tek nekoliko puta u vreme izlaska albuma, a neke, koliko se sećam, nikad, što je šteta. “Ovde i sada” ili “Svetla” su mi uvek zvučale predobro da bi ostale samo diskografska fusnota – kaže Nenad Pejović Neško, gitarista KKN-a.

– Album je u vreme izlaska imao odličan fidbek, zvuk kristalizovane psihodelije koju smo tada jurili je dobro komunicirao sa tim vremenom. A, mislim i da je protekla decenija samo potvrdila težinu i snagu tih pesama – dodaje Neško.
Ulaznice za beogradski koncert u “Elektropioniru” dostupne su u kafeu “Šikarica” (Skadarska 22), po ceni od 700 dinara.

K​ontakt 2018: Konferencija u Beogradu okupila više od 5.000 posetilaca

“Deveti život” je peti album beogradskog muzičkog sastava “Kanda, Kodža i Nebojša”, izdat 15. oktobra 2008. u izdavačkoj kući PGP RTS. Ovaj album izglasan je za najbolji izdat u Srbiji 2008. i u izboru kritičara i u izboru posetilaca internet-magazina “Popboks”. Na albumu su se našle pesme: “Nitro”; “Ovde i sada”; “Crveni konji”; “Svetla”; “Džo Stramere”; “Odlazak”; “Godine ćutanja”; “Prekidi stvarnosti”; “Deveti život”; “Čaj”.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde