Holivudski glumac Kevin Spejsi posetio Narodno pozorište u Beogradu

0
88

Slavni holivudski glumac ovih dana boravi u srpskoj prestonici, gde traži lokacije za igrani film koji bi uskoro trebalo da snimi u svojoj produkciji.

Holivudski glumac Kevin Spejsi posetio Narodno pozorište u Beogradu
Vanja Milačić, Marija Vicković i Kevin Spejsi, Foto: Instagram / Marija Vicković

Oskarovac Kevin Spejsi posetio je nenajavljeno 7. oktobra Narodno pozorište u Beogradu. Glumac je šetao gradom u društvu svog menadžera i prolazeći pored nacionalnog teatra poželeo je da obiđe zgradu i, eventualno, odgleda dramsku probu neke od predstava sa aktuelnog repertoara.

Tokom kratkotrajnog boravka, pogledao je deo probe predstave “San letnje noći – Projekat Šekspir”, po delu Vilijama Šekspira, u režiji Kokana Mladenovića, koja će premijerno biti izvedena 8. oktobra na Velikoj sceni.

Narodno pozorište: Kompletna ženska podela predstave “San letnje noći”

– Obezbeđenje je preko “lokala” pozvalo direkciju Drame i reklo kako je došao neki američki glumac koji želi da vidi Dramu Narodnog pozorišta. Mislili smo da je to neka šala – ispričala je za “Nedeljnik” Jasmina Urošević, producentkinja Drame Narodnog pozorišta.
– Moj kolega je sišao da vidi o čemu se radi i doveo ga u direkciju Drame. Izgledao je najnormalnije, kao neki turista, ušao je sa menadžerom. Prijatan, ljubazan, fin, pitao je da li je neka proba u toku, jer bi voleo da vidi kako izgleda. Rekla sam: “U toku je generalna proba predstave “San letnje noći”. Volela bih da možete da vidite, ali ne mogu da vas uvedem bez pitanja reditelja” – rekla je producentkinja. Dodala je da su Spejsija ponudili pićem, ali je glumac želeo samo da vidi kako izgleda deo predstave.

Narodno pozorište: Počele probe predstave “Livada puna tame”
Holivudski glumac Kevin Spejsi posetio Narodno pozorište u Beogradu
Jasmina Urošević i Kevin Spejsi, Foto: Facebook / Jasmina Urošević

– Ušla sam na probu i rekla reditelju Kokanu Mladenoviću: “U zgradi je Kevin Spejsi. Pita da li sme da vidi deo probe.” Kokan mi je rekao: “Naravno, uvedi ga”. Glumice na sceni nisu znale da je Spejsi na probi, jer je u sali bio mrak, generalna proba se odvija kao da je predstava i zaista u toku. Sprovela sam Spejsija i njegovog menadžera do Velike scene. Ušunjali su se tiho, u mraku. Sedeli su pola sata u gledalištu, pogledali deo generalne probe i izašli – ispričala je Jasmina Urošević.

Kevin Spejsi (Kevin Spacey) je jedan od najpoznatijih svetskih glumaca. Njega je 2017. optužio kolega Entoni Rep da ga je seksualno napastvovao 1986. kada je imao 14 godina. Oskarovac se tada oglasio i rekao da se ne seća tog susreta, ali da duguje izvinjenje mlađem kolegi, ako je to istina. Nakon toga, u javnost je izašlo još nekoliko osoba koje su Spejsija optužile za seksualno uznemiravanje.

E. A. / Izvor: Narodno pozorište, Nedeljnik

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde